A BKV béren túli juttatásokat ajánl – 30 millió forintot adott iskolakezdésre

A BKV vezetése továbbra is a béren túli jutattásokban gondolkodik – mondta a Független Hírügynökségnek a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója a szakszervezetekkel történt keddi egyeztetésekről. A januári 7 százalékos fizetésemelés után összesen 30 millió forintos iskolakezdési támogatást és a munkakörülmények javítását javasolták.

A BKV ZRt. iskolakezdési támogatást nyújtott a gyermeket nevelő körülbelül ötezer dolgozónak – összesen 30 millió forintot kaptak így béren túli juttatásként – közölte Regőczi Miklós. Hozzátette: mivel a dolgozók folyamatosan a munkakörülményeik javítását kérték, ennek eleget téve azt is vállalták, hogy soron kívül felújítanak 260-270, a sofőrök pihenésre szolgáló, épületet.

A béremeléssel kapcsolatban a kommunikációs vezető azt mondta: a BKV továbbra is a januárban már megadott 7 százalékos emelés mellett van, a szakszervezetek ezen felül plusz 6 százalékot kérnek.

A szeptember 4-re kitűzött munkabeszüntetés reggel négytől egyig tartana, de Regőczi Miklós erről korábban úgy nyilatkozott, hogy szerinte délután négyig, ötig is eltart majd, mire helyreáll a rend. Kedd reggelig 158 alkalmi sofőr jelentkezett a BKV-nál, ők egy másfél napos tanfolyam elvégzése után ülhetnek volán mögé. A sofőrök bruttó 30 ezer forintot kapnának, egyrészt a felkészítés, másrészt a sztrájk napjára.

A tárgyalások szerdán is folytatódnak az elégséges szolgáltatásról, illetve a bérekről.