A biztosításon múlik a megégett sofőr sorsa?

Tűz - Illusztráció
Tűz - Illusztráció
Debrecen – Haza kellene hozni a megégett magyar kamionsofőrt, de a család költségére. Élettársa úgy tudja, a kamion tartályában lévő gázolaj gőze robbant be.

Beszél és eszméleténél van, de válságos az állapota annak a fiatalembernek, aki hétfőn este súlyosan megégett Ukrajnában.
Nem kap megfelelő kezelést: bár szervezetét folyamatosan tisztítják, közönséges ágyban fekszik az égési sérülteknél elengedhetetlen speciális ágy helyett – tudtuk meg élettársától, Törzsök Ágnestől.


Szeretnénk hazahozatni a jobb ápolás érdekében, de ez sérülései miatt csak helikopterrel lehetséges. Kezelőorvosa szerint nincs szállítható állapotban, ezért csak saját felelősségére jöhetne el, így viszont nekünk kell kifizetni azt a 3 millió forintot, amibe a szállítás kerül. Ennyi pénzünk nincs. Most azt próbáljuk kideríteni, hogy a fuvaroztató cég bitosítása mire terjed ki, érvényes-e erre az esetre? Mindenki segíteni próbál nekünk, de kétségbeejtő, hogy a magyar társadalombiztosítás nem fizet egy ilyen helyzetben – mondta Törzsök Ágnes, hozzátéve, bizakodásra ad okot az első 48 óra túlélése és a férfi hihetetlen élni akarása.

Kapcsolódó anyagok:

  • Életben van a kisfiú
  • Magukra robbantotta a családi házat