A bíróság felmentette a Millenáris Kht. volt vezetőjét

A Pesti Központi Kerületi Bíróság felmentette pénteken a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól Bártfai Béla volt közigazgatási államtitkárt és Berkecz Máriát, a Millenáris Kht. egykori vezetőjét.

Berkecz Mária 2000 májusától 2002 májusáig vezette a Millenáris Kht.-t. 36 havi végkielégítéssel, tízmillió forint hallgatási díjjal távozott posztjáról 2002-ben, és megkapta korábbi szolgálati autóját, egy Mitsubishi Galantot is. Erről Bártfai Bélával, a Miniszterelnöki Hivatal akkori közigazgatási államtitkárával állapodott meg, a munkaviszonyt közös megegyezéssel szüntették meg.

Az ügyben 2002-ben Mizsei Zsuzsa tett feljelentést, aki Berkecz Máriát váltotta az igazgatói székben. Az ügyészség 2003 júliusában emelt vádat hűtlen kezelés miatt Berkecz Mária és Bártfai Béla ellen.

A munkaügyi bíróság 2004-ben első fokon arra kötelezte Berkecz Máriát, hogy fizessen vissza 24 havi, jogalap nélkül kifizetett munkabért, vagyis 14,4 millió forintot, a hallgatási díjat, és az autót is adja vissza. A döntés ellen Berkecz Mária fellebbezett. A Fővárosi Bíróság végül jogerősen úgy döntött, hogy a volt ügyvezető jogalap nélküli gazdagodás címen fizessen vissza 6,4 millió forintot plusz a kamatokat, valamint adja vissza az egykori szolgálati gépkocsit. Ezt Berkecz Mária meg is tette.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken végül mindkét vádlottat felmentette a hűtlen kezelés vádja alól, mert az ügyész módosított vádirata alapján nem állapíthattak meg bűncselekményt. A vádlottak tudomásul vették az ítéletet, az ügyész pedig 3 nap gondolkodási időt kért.