A bíróság épülete előtt verte meg élettársát egy férfi Miskolcon

Akt.:
Illusztráció - A bíróság épülete előtt verte meg élettársát egy férfi Miskolcon
Illusztráció - A bíróság épülete előtt verte meg élettársát egy férfi Miskolcon - © Fotó: minap.hu
Miskolc – A 36 éves férfi és élettársa éppen az ellenük folyó büntetőeljárás tárgyalására mentek, amikor a bíróság előtt a vádlott ököllel ütlegelni kezdte a nőt.

A vádlott férfi és élettársa kapcsolatából egy kislány született, melyet közösen neveltek. 2013 őszén mindketten előzetes letartóztatásba kerültek, így kapcsolatuk is megszakadt. A fogvatartás alatt a kislány a nő szüleihez került. Mintegy másfél év elteltével mindketten szabadultak és házi őrizetbe kerültek. Ennek során a férfi rendszeresen látogatta, az akkor már 4 éves gyermeket. Ezen alkalmakkor próbálta rávenni a nőt, hogy költözzenek újra össze, állítsák helyre a kapcsolatukat. Mivel erre a nő nem volt hajlandó, a vádlott rendszeresen megveréssel fenyegette. A nőben ez olyan komoly félelmet keltett, hogy a gyermek láthatásának intézését ezután szüleire bízta, mert nem mert a férfival találkozni.

Korábbi ügyük bírósági tárgyalására érkeztek 2016 márciusában a Miskolci Járásbíróság épülete elé. Itt közöttük ismét vita alakult ki. A férfi ököllel megütötte a nőt, aki a földre esett. Azonban a vádlott a földön fekvő nő haját megragadta és többször ismét fejen ütötte.
Ezután a vádlott a helyszínről elszaladt.

A sértett agyrázkódást és zúzódásos sérülést szenvedett.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség zaklatás bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltás indítványozott.

– Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség –