Videó: A bika által felöklelt torreádor halálán örvendeznek a bikaviadal ellenzői Spanyolországban (18+)

Akt.:
A feldühödött bika mellkason szúrta a 29 éves Victor Barriót, a matador életét vesztette
A feldühödött bika mellkason szúrta a 29 éves Victor Barriót, a matador életét vesztette - © Fotó: express.co.uk
Madrid – Több internetes közösségi oldalon örvendező, gyalázkodó kommentárokat tettek közzé a bikaviadalok ellenzői Victor Barrio halálával kapcsolatban, akit szombaton öklelt fel egy bika egy viadal közben. A kegyeletsértő bejegyzések miatt feljelentést tett a Bikaviadal Alapítvány, amely a spanyol tradíció megőrzéséért küzd.

“Ünneplem Victor Barrio halálát. Bárki, aki megtámad egy ártatlan állatot, megérdemli a halált”. “Boldog vagyok. A pokolban ég el. A világ egy jobb hely lett” – ez csak néhány példa a megjelentek üzenetek közül.

“Ez egy vidám nap az emberiségnek. Táncolunk a sírodon és lehugyozzuk a neked szánt virágkoszorúkat” – írta egy még keményebben fogalmazó férfi, aki az El Mundo napilap információ szerint tanár és már többször került összetűzésbe a hatóságokkal kommentjei miatt.

A spanyol sajtó egyébként névvel és fotóval tette közzé a bejegyzésekről készült képernyőképeket.

A bikaviadalok hagyományait védő Bikaviadal Alapítvány legkevesebb ötven kegyeletsértőnek vélt bejegyzést gyűjtött össze, és már feljelentést tett szerzők ellen.

A torreádor halálán élcelődőktől elhatárolódott a PACMA nevű állatvédő szervezet, amely Spanyolországban aktívan és sikeresen harcol a bikaviadalok és bikafuttatások betiltásáért.

A szervezet közölte: elutasítják a viadalokat, de nem örülnek (a torreádor) halálának. Szerintük épp az emberek és az állatok értelmetlen halála miatt kell véget vetni a bikaviadaloknak.

A szombaton viadal közben halálos sebet kapott 29 éves torreádort hétfőn temették el az észak-spanyolországi Sepúlvedában, ahol családjával élt. Több százan kísérték utolsó útjára, és Spanyolország leghíresebb torreádorai is megjelentek, hogy leróják kegyeletüket.

– MTI –


Videó: Szerencséje volt annak az embernek, akit átugrott a dühöngő bika, nem pedig eltaposott

Hihetetlen videó arról, ahogy egy felbőszült bika szalad az utcán, majd átugorja az útjában lévő embert. Ennek a férfinak valahol biztos lehet egy őrangyala.

Videó: Háromszor öklelte fel a bika, de épségben megúszta (18+)

Madrid – Háromszor öklelte fel a bika, mégis, csodával határos módon, komoly sérülések nélkül megúszta az esetet egy férfi a kelet-spanyolországi Almassora városában rendezett bikafuttatáson – adta hírül az El Periódico Mediterráneo című napilap.

Fotók: A bikaviadalok erőszakos oldala, amit eddig nem láthattál

A pillanat, amit nem szeretnének többször átélni a bika elől menekülők.
hirdetés


hirdet�s