A betegségek nyáron sem pihennek

Akt.:
A betegségek nyáron sem pihennek
© Minden plazmaadás számít, a betegek nyáron is várják a gyógyszereiket.
Itt a nyár, aminek mindenki örül. Ugyanakkor sajnos hasonlóan a véradáshoz, a vérplazmaadások száma is erősen lecsökkent a nyár folyamán. Emiatt most hiány mutatkozik az életmentő gyógyszerek előállításához szükséges alapanyagokból. Ezért: Minden plazmaadás számít, de most minden plazmaadás duplán számít.

A miskolci KEDPLASMA Plazma Központja amely tavaly júliusban nyitott a teljesen felújított volt Mese Cukrászda első emeletén hamarosan egy éves lesz!

Az újjávarázsolt első emeleten egy XXI. századi technológiával felszerelt 1000 négyzetméteres egészségügyi komplexum született.

Azóta –hála a miskolci önkénteseknek- nagyon sok olyan életmentő gyógyszer előállításához szükséges alapanyagot sikerült gyűjteni, amelyek mesterséges úton nem előállíthatóak. A vállalat által gyűjtött vérplazma kizárólagosan és igazoltan a gödöllői feldolgozóba kerül, és elsősorban a magyar betegek gyógyítását szolgálja!

Vannak olyan betegségek melyek egy évi gyógyszeres kezeléséhez 1200 donációra van szükség!

Nemrégiben egy immunhiányos kisfiúval elkészült egy film, amely a plazmaadás fontosságára hívja fel a figyelmet.

A KEDPLASMA Magyarországnak ez egyébként az országban a hatodik plazmagyűjtő állomása. Itt is, -hasonlóan a másik öt állomáson már bevált rendszerhez- a donorok költségtérítésben részesülnek, azaz donációnként 3.970 Ft-ot kapnak az önkéntesek. Ezenkívül rendszeres ingyenes orvosi ellenőrzésben részesülnek. Fontos a Központ dolgozói számára, hogy a donorok véleménye alapján folyamatosan fejlesszék szolgáltatásaikat, ezért alkalmanként a kérdőívek kitöltéséért + 1.500 Ft Erzsébet utalványt is adnak. Ezenkívül szendviccsel, izotóniás itallal, kávéval, csokival és jégkrémmel is kínálják a plazmaadókat. A nyárra való tekintettel hűtött sörrel bővítették a kínálatukat. Mindenkinek aki alkalmassá válik, 4.000 Ft értékű Erzsébet utalványt adnak.

A plazmaadás nem egészen egy órát vesz igénybe a minden kényelemmel felszerelt ferezisteremben, ahol többek között tv-k, és ingyenes wifi szolgáltatás is van. Most a Foci Vb meccseit is lehet nézni donáció alatt.

A nyitás óta eltelt idő alatt egy összeszokott, magasan képzett szakembergárda, Dr. Kovács Gábor főorvos úr vezetésével segíti az önkénteseket abban, hogy a donáció ideje alatt igazán kellemesen repüljenek a percek. Sok barátság alakult ki a donorok és a Központ munkatársai között.

„Akár három naponta, egy év alatt 45-ször lehet plazmát adni, és hálával teli szívvel mondhatjuk, hogy már sokan elérték ezt a számot”mondta Dr. Komlódi Gabriella a vállalat igazgatója. Jelmondatunk a „Vérükben a segítség!” az elmúlt egy évben nagyon sok miskolci lakosnál talált meghallgatásra. Ezúton szeretnénk megköszönni jelenlegi és leendő donorainknak áldozatos tevékenységüket.

A miskolci Plazma Központ szeretettel vár minden érdeklődőt.

Cím: 3530 Miskolc, Király utca 2., 1. em.
Tel.: Ingyenesen hívható zöld szám: 06/80-180-065
E-mail: kiraly.recepcio@kedplasma.com
FB: PlazmaKozpontMiskolcKiralyutca/
WEB: www.kedplasma.hu

– PR cikk –

Címkék: , ,