Helyi közélet

2012.08.14. 17:46

Nézőpont: Tervek völgye

<em>Túl zsúfolt strand, kevés parkolóhely, túl sok turista, akik zavarják a helyiek nyugalmát. Na ezek azok a problémák, amelyekről egy darabig még biztos nem kell írnunk Miskolctapolca kapcsán. Pedig sokkal jobb lenne, ha a tapolcaiak ezekkel a panaszokkal keresnék fel szerkesztőségünket.</em> <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>

Túl zsúfolt strand, kevés parkolóhely, túl sok turista, akik zavarják a helyiek nyugalmát. Na ezek azok a problémák, amelyekről egy darabig még biztos nem kell írnunk Miskolctapolca kapcsán. Pedig sokkal jobb lenne, ha a tapolcaiak ezekkel a panaszokkal keresnék fel szerkesztőségünket. Szántó Rita jegyzeteTúl két leválási kísérleten, úgy tűnik, akármilyen színű is az önkormányzat, Tapolcába beletörik a bicskája. Néha vannak tervek, de legalábbis terveknek látszó tárgyak. Néha felcsillan a remény, néha hangzatos nevek röpködnek, mint például a Vízek völgye. Utána hatalmas élményfürdőről vízionálnak az illetékesek, kőbányába álmodnak strandot. Majd egy átszabott őspark, egy megnyitott gyermekstrand kerül az ígéretpalettára. Egyszer csak az egyetemtől a kőbányáig tartó hatalmas beruházás reménye csillan fel: ökoturisztikai elképzelések, egészségturizmus. Néha még egy ötcsillagos szálloda képe is bevillan. És mindezek ellenkezője, attól függően, hogy a korábbi vezetők mit ígértek.

A tervek meg tervek maradnak. Nem lenne ez gond, ha lehetne vele turistákat csalogatni: „Jöjjenek, nálunk látható a Tervek völgye. Ha jobbra néznek, láthatják egy majdnem megépült strand helyét, ha balra, akkor egy szállodának kijelölt területet. Egy picit hátrébb, a semmiben, egy élményfürdő tervei sejlenek fel. Mellé éttermeket álmodtunk, mögé múzeumot. Nyári estékre kulturális programot. És talán el sem hiszik, de mindezek ellenkezőjét is megterveztük...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában