A baromfitartás az újabb „lépcsőfok” Bükkaranyoson

A baromfitartás az újabb „lépcsőfok” Bükkaranyoson
Bükkaranyos – Az önkormányzat által elnyert Szociális Földprogram segítségével 24 család kezdhette meg a hagyományos baromfitartást Bükkaranyoson.

A program a családok önellátását és a hagyományos falusi baromfitartás újraélesztését segíti. A résztvevők a mezőgazdasági és állattenyésztési témájú oktatást követően kaphatták meg a tyúkokat, induló takarmánykészletet és a tartáshoz szükséges eszközöket.

Július végéig mentor segíti őket az indulásban, és az így megtermelt húst és tojást a saját ellátásukra fordíthatják.

– Önkormányzatunk mindenben segíti a községben élő rászoruló családokat, de a hagyományos segélyezés helyett inkább olyan programokat indítunk, mely lehetőséget ad arra, hogy önmaguknak termeljék meg az élelmiszereket – monda Nagy Lajos polgármester.

– Korábban, szintén a földprogram segítségével, sikeresen megkezdtük a zöldségtermesztést, idén pedig a baromfitartást indítottuk el Bükkaranyoson.

– ÉM –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s