A Barlangfürdő is lehetne hungaricum

A Barlangfürdő is lehetne hungaricum
Miskolc – A miskolctapolcai Barlangfürdő is bekerülhetne a hungaricumok közé, persze több más hazai turisztikai látványosággal.

Ezt szeretné elérni Fridély László, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezető igazgatója. Ennek apropóján tartott szerdán sajtótájékoztatót, „Hungarikumok a turizmusban avagy létrejön-e 2010-ben a Turisztikai Hungaricum Klub?” címmel. Mint elmondta: hungaricumnak csupán a termékek számítanak, és ezeknek, 2000 óta létezik klubja. Ide sokan próbálnak bejutni, mert egyfajta védettséggel jár – magyarázta.

Fridély László már 2008-ban kezdeményezte a helyi országgyűlési képviselőknél, hogy ebbe a klubba ne csak a termékek tartozhassanak. Most azonban létrejött egy hungaricum munkacsoport, amely egy novemberi, úgynevezett hungaricum törvényt készít elő – ismertette. Ezért szeretné elérni, hogy ez már a turisztikai attrakciókkal is foglalkozzon – tudtuk meg.

ÉM – SZR0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s