VRCK

2020.01.23. 09:00

Elmaradt a VRCK-bravúr, a PSE jutott a kupadöntőbe

A barcikai férfi röplabdacsapat a Magyar Kupaelődöntő visszavágóján is 3:1-re kapott ki.

Tóth Zoltán

Juhász P. kilenc pontot szerzett

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

Egy héten belül harmadszor találkozott egymással a férfi röplabda Extraliga címvédője, a Vegyész RC Kazincbarcika és a bajnokaspiráns Pénzügyőr SE csapata. Egy hete Barcikán, a Magyar Kupa elődöntő első meccsén 3:1-re nyert a Pénzügyőr, és vasárnap, a fővárosi bajnokin is jobbnak bizonyult (3:2). A tegnapi kupa visszavágó előtt, a hazaiak a harmadik győzelmükre készültek, szakvezetőjük Jókay Zoltán úgy fogalmazott: evés közben jött meg az étvágyuk. Már csak azért is, mert ,,három a magyar igazság” – tartja a mondás, – no meg azért is, mert az a céljuk, hogy megnyerjék a Magyar Kupát. Az ellenfél szakvezetője, Marek Kardos látott biztató jeleket a vasárnapi bajnokin, ezért azt remélte, hogy sikerül ledolgozniuk a hazai pályán összeszedett hátrányt.

Közte 10

Hazai ponttal indult az első játékrész, aztán Páez hosszúra nyúlt ütése, majd Kovács Z. bombája után meglépett a hazai gárda (6-3). Egy blokkról lepattanó lasztit követően már 8-4 volt az állás, jött is a barcikai időkérés. Kiss D. jó nyitása, majd Reffatti bombája után 11-4 állt az eredményjelzőn, ekkor második idejét is kikérte Kardos mester. Kovács Z. bombája, majd Kiss D. ásza, majd újabb sikeres Kovács Z. ütést követően már 10 volt a csapatok között (14-4). A Pénzügyőr játékosainak minden sikerült, a vendégek játéka valahogy nem állt össze. Juhász P. ásza jelentette a tizedik vendég pontot, de nem sokkal később Flachner révén már a huszadik egységét szerezte a fővárosi együttes (20-12). A hajrában két rossz nyitás után a Pénzügyőré lett az első szett (25-16).

16-16

Összekapta csapatát Kardos mester a második játékrészre, ám ismét jött a bombaformában lévő Kovács Z. (3-3). Nem tudott meglépni egyik csapat sem, felváltva, hol ütésekkel, hol rossz nyitásokkal jöttek a pontok (7-7). A VRCK többször is vezetett, Braga ütése után kettővel is, de aztán a házigazdák fordítottak (12-10). Ekkor időt kért a vendégek szakvezetője, ám 13-11-nél Reffatti növelte háromra a különbséget. Majd jött a Vegyész: Moraes két egységével egyenlített a vendég gárda (16-16). Rása löketére Árva válaszolt, de a blokkról lepattanó Kovács Z. ütése már a huszadik pontja volt a hazai együttesnek. 21-18-nál a barcikai mester ismét igyekezett rendezni a sorokat, de Kovács Z. ezúttal sem kegyelmezett, a PSE ezt a szettet is behúzta (25-21), és ezzel eldőlt, hogy ebben az évben is kupadöntős lesz, a Vegyész pedig nem.

A ráadás

A harmadik játékrészben, a tét nélküliség közepette, a csereemberek is megmutatták tudásukat (7-8). Aztán amikor két pontra nőtt a fináncok előnye, jött az időkérés a vendég oldalon. Moraes nem engedte meglépni a zöldeket (12-12), nem sokkal később 16-nál is együtt voltak a felek. A hajrában egy hazai rontás után újra a VRCK-nál volt az előny (21-22), időt is kért Jókay mester, majd nem sokkal később másodszor is ezt tette, de 23-24-nél, de ez már nem jelentett semmit (23-25).

A negyedik menetben 4-4-ig együtt haladtak a felek, ám ekkor beindult a zöld henger, (7-4), jött is a VRCK időkérés, ami hatékonynak bizonyult (8-8). Váltakozva estek a pontok 13-ig, ekkor megrázta magát a vendégcsapat, és két bombával előnyre tett szert (13-15). Nem tartott sokáig ez az állapot, kisvártatva már a házigazdák mentek kettővel (17-15), emiatt a második idejét is kikérte a Barcika. Solti szerezte a PSE huszadik pontját (20-17), majd a hajrában Szabó V. ásza után Flachner D. zárta le a mérkőzést.


Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 3:1 (16, 21, -23, 20)

Budapest, 100 néző. V.: Mezőffy, Árpás.

Pénzügyőr SE: Magyar B. 1, KOVÁCS Z. 10, KISS D. 15, Rása 6, Flachner K. 8, REFFATTI 11. Csere. Feliciano (liberó), Szabó V. 4, Solti 6, Szabó M. 7, Flachner D. 3, Rozgonyi 8. Edző: Jókay Zoltán.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez, Juhász P. 9, Blázsovics 6, Moraes 12, BRAGA 15, Efraimidis 9. Csere: Vitko (liberó), Árva 4, Budai (liberó), Péter M., Bibók. Edző: Marek Kardos.

Jókay Zoltán: – Örülök a győzelemnek, és a továbbjutásnak, annak pedig különösen, hogy a fiatalok is megmutatták, hogy mit tudnak. Nincs sok időnk a pihenésre, készülnünk kell a szombati bajnokira.

Marek Kardos: – Jól kezdtük a találkozót, a fogadásunk szinte tökéletes volt, de ezekből nem tudtunk építkezni. Később becsúszott, egy-két hiba, bepánikoltak a fiúk, és már nem tudtunk visszajönni a meccsbe. A PSE jelenleg jobb nálunk, ezt három meccsen igazolták. Gratulálok nekik a kupadöntőbe jutáshoz.

Továbbjutott: a Pénzügyőr SE, kettős győzelemmel, 6-0-s pontkülönbséggel, 6:2-es szettaránnyal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában