“A Barcelona ellenfél, nem ellenség”

Ramón Calderón :"A Barcelona ellenfél, nem ellenség"
Ramón Calderón :"A Barcelona ellenfél, nem ellenség"
Madrid – A spanyol Real Madrid elnöke, Ramón Calderón szombati sajtótájékoztatóján kijelentette: Barcelona és a Real Madrid riválisok, és nem ellenségek.

A spanyolsportvezető azért hangsúlyozta a két szó közötti különbséget, mert szerinte nem tenne jót a spanyollabdarúgásnak, ha a két szurkolótábor nem férne meg békében egymás mellett. Calderón továbbá azt sem szeretné, ha a február elejei szicíliai, vagy a két hete Sevillában történt eseményekhez hasonló rendbontás fordulna elő a szombat esti barcelonai találkozón.

Februárban két hétig szünetelt az olaszfutball-bajnokság, mivel a 23. forduló nyitómérkőzéseként játszott Catania-Palermo szicíliai derbin a szurkolók között kitört összecsapásban halálos sérülést szenvedett egy 38 éves rendőrtiszt, Filippo Raciti.

Márciusban a sevillairangadón a hazai pályán játszó Betis szurkolói egy üdítősflakonnal fejbedobták Juande Ramos-t, a Sevillavezetőedzőjét, aki elveszítette eszméletét, és kórházba kellett szállítani.

“Természetesen nyerni akarunk, de egyben jó példát is kell mutatnunk a rangadóval” – mondta Ramón Calderón

A Real Madrid első embere hozzátette: az, hogy a hét közben mind a két csapat kiesett a Bajnokok Ligájából, nem fogja befolyásolni a két csapat játékát. Az elnök szerint a Realnak idén már csak egyetlen célja van és lehet: megnyerni a spanyol bajnokságot.