A bárándi kenyeret ítélték a legjobbnak

A bárándi kenyeret ítélték a legjobbnak
Bárándon sütött kenyér kapta a Legjobb hagyományos kenyér díját az I. Hajdúsági Kenyérünnepen, melyet a közelmúltban rendeztek Hajdúböszörményben.

A hagyományos módon készült, nálunk sütött kenyérnek egy titka van: a kovászolás – avatott be a kenyérsütés rejtelmeibe Ballók Ilona, annak a kft–nek az ügyvezető igazgatója, amelynek pékségében a nyertes kenyér sült. – Mi ugyanis előkovászoljuk a kenyeret, így 10–12 órán keresztül kel a kenyér a sütés előtt. A dagasztás sem ripsz–ropsz történik, hanem szintén hagyományos, lassú dagasztóval. Így lesznek igazán finomak a 3, esetleg 5 kilogrammos kenyereink is.

Az ügyvezető igazgató büszke kis csapatára, s mint mondta, az ő pékségükben míg él, csak ezzel a technikával sül a kenyér.

Só. A.