A barack, a hétvége gyümölcse

Akt.:
A barack, a hétvége gyümölcse
© A főszereplő a barack.

A Gönci Barack Vigasság július 4-én és 5-én lesz Boldogkőváralján. A program életre hívója a Bestillo Pálinkaház.

Ez a két nap az, amikor az egyébként is csodás Zemplén nekidurálja magát, és a legszebb arcát mutatja a látogatónak.

Szemnek, szájnak ingere

Boldogkőváraljára már a csodálatos vár és a tájház miatt is bármikor érdemes elmenni, de július 4–5-én különlegesen színvonalas program várja a vendégeket. A szervezők alaposan megválogatják, hogy milyen előadót, kiállítót hívnak meg, így a a gagyi nyomokban sem található meg a Gönci Barack Vigasságon. A program életre hívója a népszerű BestilloPálinkaház, aki kóstolókat, pálinkatúrákat, pálinkafelismerő versenyeket hirdet a legbarackosabb júliusi hétvégére.

Ott lesz a vidék legnépszerűbb és legszínvonalasabb éttermei közül az Anyukám Mondta és az IKON, a tokaji Sárga Borház idén is grillben alkot nagyot, a Kassai Séfek és Cukrászok pedig a szomszédból ruccannak át, hogy megint olyanokat főzzenek, amiket muszáj lesz megkóstolnunk. Az Aranygombos a vidéki, polgári konyhát képviseli, míg a DióBisztró süteményeivel és gyömbéres-rózsavizes limonádéival a kreatív, könnyed és enyhén nemzetközi, de mégis nagyon barackos vonalat képviseli. Egy dolog biztos: nehéz lesz választani a különleges kínálatból.

És dobog a láb…

A zenei felhozatal a szokásos gönci barackos színvonalat képviseli. Már ha az szokásos, hogy egy időben, egy helyen lép fel a hazai zenei élet népszerű színe-java a zempléni dombok lábánál; a Budapest Bár már hazajár Boldogkővár­aljára. Az Ex-Republic, Tóth Zoltán zenekara is helyi kötődésű. A HoneyBeast garantált hangulatot jelent, míg a Garami Funky Staff szombat esti műsorát nem is nagyon tudjuk írásban jellemezni. Olyan lenne, mintha a mediterrán, nyári bulik hangulatát próbálnánk másodfokú egyenlettel leírni. Lehetetlen. Vasárnapra is marad meglepetés: Szabó Balázs Bandája a lírát, a WellHello a legaktuálisabb slágereket hozza el nekünk.

Családoknak erősen ajánlott

Lesz ezentúl Taurin Cirkusz, zsonglőrsuli, szalmavár, egész napos gyerekprogramok Móka Mikivel (Levente Péter műsora), játszóház, mászófal, trambulin, kézműves foglalkozások: a kicsik megismerkedhetnek a fafaragással és agyagozással, míg a felnőttek bejárják a pálinkafőzdét és kóstolnak. A vár­aljai nagymamák is bevetik magukat, fő a baracklekvár, lesznek barackos sütik, házi palacsinta és rengeteg, helyi finomság.

Napok, időpontok és programok

Július 4., szombat

10.00 Kapunyitás

10.30 Rendezvény megnyitó

11.00 Taurin cirkusz

13.00 Tóth Zoltán és a Köztársaság Park

15.00 Taurin cirkusz

17.00 Honeybeast

19.30 Budapest Bár

21.30 Tűzzsonglőrök

22.00 Garami Funky Staff

Pálinka felismerő verseny két óránként

Július 5., vasárnap

10.00 Kapunyitás

11.00 Taurin cirkusz

12.30 Levente Péter gyermekműsora

15.00 Szabó Balázs Bandája

17.00 Welhello

Pálinka felismerő verseny két óránként

Házigazda: Czinege Tamás és a Bestillo

Részletes program: www.goncibarack.huhirdetés
hirdet�s