A baltimore-i lövöldöző azt hitte, hogy orvosa miatt bénult meg az anyja

A baltimore-i lövöldöző azért támadt rá édesanyja orvosára, mert azt hitte, hogy a doktor hibája miatt bénult meg az idős asszony – mondta a kórház egyik nővére a The Baltimore Sun című napilapnak, beszámolva a helyi idő szerint csütörtök délelőtt 11 óra körül történt esetről.

Mint mondta, a doktor azonban jól végezte a dolgát, és nem az operációval függött össze a nő állapota.

Elmondása szerint az ötven éves Paul Warren Pardus az elmúlt hetet a kórházban töltötte 84 éves édesanyja mellett, akit daganatos megbetegedéssel kezeltek. A férfi csütörtök délután a kórház nyolcadik emeleti folyosóján beszélgetett anyja kezelőorvosával, majd hirtelen előrántott az övéből egy félautomata pisztolyt , és hasba lőtte az orvost. Pardus ezután bezárkózott anyja szobájába, ahol – feltehetően rögtön a támadás után – lelőtte az asszonyt, majd magával is végzett. Holttestüket három órával később fedezték fel a helyszínre érkező kommandósok, akik robotkamerát küldtek be a szobába.

A lelőtt orvost azonnal a kórház sürgőségi osztályára szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Anthony Guglielmi, a baltimore-i rendőrség szóvivője az AFP-nek azt mondta, a sebesült orvos kritikus állapotban volt a támadás után, de várhatóan túléli a sérülést.

A több mint harmincezer embert foglalkoztató kórházkomplexumban a betegeknek és a látogatóknak nem kell fémdetektoros kapun átmenniük az épületekbe lépve. Egyedül a sürgősségi osztályon vizsgálják át biztonsági őrök a belépőket. Az amerikai kórházak többségében egyébként nincsenek fémkereső kapuk és nem kell biztonsági ellenőrzésen átesniük a látogatóknak.
 - Független Hírügynökség  –