Friss hírek

2010.06.10. 13:14

ÁRVÍZ: 50 ezer dollárt ad az árvízi védekezésre az amerikai nagykövetség

<p>50 000 dollárt (11,7 millió forintot) adományoz a magyar árvízi védekezés támogatására az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége - jelentette be Eleni Kounalakis nagykövet. A támogatást, melyet az amerikai kormány Külföldi Katasztrófasegély Hivatala finanszíroz, a Magyar Vöröskereszt kapja, takarók, tábori ágyak, tartós élelmiszerek, vízszivattyúk és egyéb eszközök megvásárlására.</p>

A nagykövet kijelentette: "A Katrina hurrikán pusztítását követően számos ország ajánlotta fel nekünk segítségét és erkölcsi támogatását. Most örülünk, hogy ugyanezt megtehetjük magyar barátainknak." Eleni Kounalakis elmondta, hogy reményei szerint hamarosan alkalma lesz felkeresni az áradások által leginkább érintett országrészt, és személyesen megtekintheti a védekezési munkát, amelyről egyébként elismerően nyilatkozott.

A Külföldi Katasztrófasegély Hivatal az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) részlege, mely évente több mint 500 millió dollárt juttat gyorssegélyként a természeti katasztrófák sújtotta nemzeteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!