A Balatoni Boroké lesz az Erzsébet tér a hétvégén

A balatoni borászoké lesz a fõszerep a hétvégén a fõvárosi Erzsébet téren. A második Balatoni Borok Fesztiválján kiváló borokkal, magyaros ételekkel és kulturális programokkal várják az érdeklõdõket.

Huszonnégy pincészet mutatkozik majd be, és nyolc koncertet is tartanak- mondta a Független Hírügynökségnek Tímár Csaba szervezõ.

A Balaton borrégió õsidõk óta kedvelt bortermõ terület kiváló talaj- és éghajlati adottságokkal. A térség tradicionális szõlõfajtái között számos sajátosan magyar van, mint például a juhfark, a kéknyelû, de népszerû világfajtákat is lehet ott találni, úgy mint a bordeaux-i és burgundi fajták. Szombaton és vasárnap száznál is több borkülönlegességet lehet megkóstolni Budapesten, az Erzsébet téren, 24 pincészet mutatkozik majd be. Ételkülönlegességeket is kínálnak: lesz halászlé, de különféle sajtokat és pecsenye sülteket is lehet majd kóstolgatni, és házi desszertek is lesznek a fesztiválon.

A fesztiválon találkozhatnak az érdeklõdõk a balatoni pincék borkészítõ mestereivel, akik személyesen ismertetik meg a vendégeket a boraikkal és azzal a filozófiával, ami egész pályafutásuk során kíséri õket. Nyolc koncert lesz, a zenei kínálat között szerepel a jazz, a népzene, a világzene és az etno funk.

Bõvebb információ a www.balatonborfeszt.hu internetes oldalon olvasható.
– Független Hírügynökség –