A bajnoki tabella élén a Loki!

Vác - DVSC
Vác - DVSC
A Borsodi Liga 20. fordulójában miután a DVSC-TEVA alakulata a papírformának megfelelően a győzedelmeskedett Vácott s óriási meglepetésre az MTK kikapott Pakson, így a címvédő debreceni gárda átvette a vezetést a bajnoki tabellán. 

A szombati összecsapás előtt minden függőben lévő hivatalos papírügy megoldódott a Loki háza táján, a brazil Tulio és a macedón Aco Sztojkov játékengedélye is megérkezett a cívisvárosba, így a debreceni tréner, Miroslav Beránek már komplett kerettel vághatott neki a következő bajnokinak.

Apró szépséghibát jelentett, hogy a válogatott Dzsudzsák Balázs a Kaposvár elleni meccsen begyűjtötte harmadik sárga lapját, így az ifjú középpályásra eltiltás miatt nem számíthatott a cseh szakvezető.

Nagyon jól kezdődött a DVSC-TEVA számára a találkozó, hiszen már a 10. percben gólnak örülhettek a vendégek: Sándor Tamás kiugratását Ibrahim Sidibe góllal köszönte meg. Az első félidőben nem láthattak túl látványos összecsapást a szurkolók; a hazai becsülettel küzdöttek, de a sokkal jobb képességű játékosokból álló debreceniek ellen csak a mezőnyben tudták felvenni a harcot, Balogh János kapujára egyáltalán nem jelentettek veszélyt. A Loki szenegáli csatára keretbe foglalva az első játékrészt, a 45. percben is betalált a váciak kapujába, így 2–0-ás hajdúsági előnnyel tértek pihenőre a csapatok.

Aco bemutatkozott

A szünetet követően pályára lépett a piros-fehérek új szerzeménye, a macedón válogatott csatár, Aco Sztojkov, aki igencsak emlékezetessé tette az első magyar élvonalbeli meccsét: góllal debütált a Borsodi Ligában.

A történeti hűséghez tartozik, hogy a második és a harmadik cívisvárosi találatban elévülhetetlen érdemeket szerzett Dombi Tibor, aki mindkét esetben gólpasszal rukkolt elő. A folytatásban több lehetőség is adódott Beránek tanítványai előtt, ha kihasználták volna a gólhelyzeteket a vendégek, akkor kiütéses győzelmet is arathattak volna, ám nem jártak sikerrel.

Viszont a továbbra is derekasan küzdő Vác a 84. percben szépíteni tudott, ami csak szépségtapasznak volt jól, viszont egy négyhónapos gólcsendet tört meg ezzel a találattal Palásthy. Az idei sorozatban ez volt az első gól, amit a Debrecen kapott, de ez túlzottan nem bosszantotta a Kiss Zoltánékat, hiszen ezzel a győzelemmel sikeressé vált az „üldözéses verseny”, a bajnokcsapat pontszámban utólérte az MTK gárdáját és jobb gólkülönbségének köszönhetően átvette a vezetést a bajnoki tabellán.

Mesterszemmel

Nagy Tibor: – A múlt heti 6-0 után most mindent megtettek labdarúgóim a győzelemért, ezért gratulálok nekik! Sok még a tennivaló, ha sikerül a hibákat kijavítanunk, akkor óriási fejlődésen mehet keresztül a csapat.

Miroslav Beranek: – Nagyon nehéz meccs volt, örülök a három pontnak, ami a gyors gólunknak is köszönhető, és jól jött Sidibe duplázása a félidő végén. Szünet után volt tíz rossz percünk, de a harmadik gól végleg megnyugtatta játékosaimat. A végén még többször betalálhattunk volna. Örülök újoncunk, Sztojkov jó bemutatkozásának.

Tények 
Dunakanyar-Vác–DVSC-TEVA 1–3 (0–2)
Vác, 1500 néző, vezette: Berger.
Vác: Djokic – Lettrich (Gulyás, 59.), Kovács P., Thomas, Makrai – Lázár (Gáspár, 73.), Fernando (Vén, 79.), Rusvay – Szabó V., Palásthy, Kulcsár T.
DVSC-TEVA: Balogh J. – Bernáth, Komlósi, Mészáros, Leandro – Dombi, Vukmir, Sándor T. (Tulio, 71.), Kiss Z. – Sidibe (Zsolnai, 79.), Tchana (Sztojkov, a szünetben).
Gólszerzők: Palásthy (84.), illetve Sidibe (9., 45.), Sztojkov (60.).
Sárga lap: Kulcsár (27.), Makrai (74.). 

Percek, gólok

9. perc: Sándor Tamás Sidibéhez passzolt, aki középen néhány lépést tett a labdával, s 7 méterről a kapuba gurított (0–1).
45. perc: Sidibe a váci 16-oson belül, a kapunak háttal állva kapta a labdát, megfordult, s a védők lábai között 5 méterről a hálóba gurított (0–2).
60. perc: Dombi futott el a jobb oldalon, Sztojkovhoz továbbított, aki Djokic mellett elhúzta a labdát, majd a kapu közepébe továbbította azt (0–3).
84. perc: Egy kapura tartó lövésbe Balogh csak beleütni tudott, a labda Palásthyhoz került, aki a hálóba továbbított (1-3).

Kapcsolódó cikkek:

  • Loki siker Vácott
  • A sereghajtó ellen a Loki