Helyi közélet

2016.03.11. 14:17

Miskolci közgyűlés - Döntöttek: nem méltatlan Révész Péter

Miskolc - Megszüntették az eljárást Révész Péter jobbikos önkormányzati képviselő ellen a csütörtöki testületi ülésen.

Miskolc - Megszüntették az eljárást Révész Péter jobbikos önkormányzati képviselő ellen a csütörtöki testületi ülésen.

A képviselő ellen még február elején indított méltatlansági eljárást a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság. Mindezt azzal indokolva, hogy tavaly novemberben jogerős bírósági ítélet született vele szemben végrehajtás akadályozása ügyében. A bizottságnak – mint korábban dr. Nánási-Kocsis Norbert, a bizottság elnöke elmondta – a megyei kormányhivatal február 1-jén javasolta, hogy tárgyalja meg az érintett testületi tag méltatlansági ügyét. Révész Pétert többször is meghallgatták – egyszer hivatalosan, egyszer pedig ő maga jelentkezett a bizottsági meghallgatásra –, és bemutatta azt a végrehajtási jegyzőkönyvet is, amely azt igazolja, megszűnt az akadályoztatás, hiszen az ügyben érintett gépjárművet átadta a végrehajtónak.

A jobbikos önkormányzati képviselő ügye a csütörtöki testületi ülésen zárult le. A bizottság határozatát zárt ülésen tárgyalták a képviselők, így csupán annyit tudni, megszüntették ellene a méltatlansági eljárást.

Hecckampány

„Mára kiderült, ez az egy hónapos eljárás csupán egy ellenem folytatott hecckampány volt” – jelentette ki a testületi ülés után az önkormányzati képviselő. Úgy véli, az volt ezzel a Fidesz-KDNP célja, hogy elterelje a figyelmet a saját botrányairól.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában