A bajnok megköszönte Beát

A bajnok megköszönte Beát
Igazából nem az fáj, hogy elveszítettük, vagy ha jobban tetszik nem szereztük meg a bajnoki címet, hanem az idegesített, hogy lecsúsztunk a második helyről – mondta Zemplén után Spici.

Ezt mondta néhány nappal a szezonzáró 5. iris.hu Zemplén Rally után a miskolci Spitzmüller Csaba, aki navigátortársával, Kazár Miklóssal az elmúlt hétvégi Tokaj környéki versenyen a 4., míg az év végi összesítésben az abszolút harmadik helyen végzett.

Spici szerint négyük (Ifj. Tóth, Benik, Turi) közül bárki megszerezhette volna a koronát.

Jó helyre került

Mindig más vezetett az idén egy-egy futam után és most Janikáék örülhettek – folytatta a kétszeres N-csoportos bajnok. – A zempléni teljesítményünkkel egyébként több futamot is megnyerhettünk volna, hiszen az autó száz százalékos volt. Tudom, hogy nincs ha a rallysportban sem, de ha az első két verseny után nem nulla pontunk van, akkor… Mindegy, jó helyre került az arany!

Elégedett csapatfőnök
Maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel, az év végi bronzzal! – értékelt Szabady Levente, a miskolci páros csapatfőnöke. – Talán azért voltam vasárnap délután egy kicsit szomorú, mert közel került hozzánk az ezüst, amely végül nem jött össze. Jövőre egy jobb autóval, még inkább megerősödve támadunk, és egy még fényesebb éremért szállunk harcba.

Olyannyira, hogy félig meddig magáénak is érezheti Spici, hiszen Janikának az a Bahor Bea navigált az idén, akivel tavaly N-csoportos címet szerzett. Jani meg is köszönte nekem Beát – mondta mosolyogva a pilóta. – Mi meg persze gratuláltunk a pezsgőben úszó Beának, hiszen jóban rosszban együtt voltunk tavaly.

Arra az ilyenkor ,,szokásos” felvetésre, hogy “mi lesz 2006-ban” a Pacottis versenyző elmondta: már lassan két hónapja építik a következő esztendőt, azonban konkrétumot még nem tud mondani arról, hogy milyen autóval csatáznak a következő bajnokságban.

Már a Mikuláson?

Nem választottunk még, de felmerült mint típus a Ford és a Peugeot is – tette hozzá Spici. – Szeretnénk tovább dolgozni az olasz Grifone csapattal, mert oda-vissza több lett ez annál, hogy csak sporttól, vagy éppen üzletről beszélnénk. Jó kis csapat lettünk!

Kiderült az is: ha úgy alakulnak a csapat dolgai, akkor már a hagyományos Mikulás Rallyn is rajthoz áll a Spitzmüller, Kazár duó azzal az autóval, amivel 2006-ban szerepelnek majd.

JLI

Lámpasor(s)
Az első nap végén már naplementében, szürkületben vágott neki a pályának a mezőny, ám az értékes másodpercek miatt úgy döntöttek Spiciék, hogy nem tesznek fel lámpasort az autóra – javítva némileg a légellenállást. Amit elterveztek, nem igazán jött össze, hiszen Turi Tomiék látótávolságon belül maradtak ugyan, ám az itt elveszített időt másnap már nem tudták behozni a tavalyi bajnokon.