A Bábonyibércen bontanak

A Bábonyibércen bontanak
© Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A Bábonyibérc 12 ingatlanjának elbontásával folytatódik a nyomortelep-felszámolás.

Hétfőn tartott tájékoztatót Hubay György, a rendészeti bizottság elnöke arról, hogy folytatja az önkormányzat a városban a nyomortelepek felszámolását, amely közbiztonsági, közegészségügyi és gyermekvédelmi kérdés is.

Új helyszín van

A rendészeti bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy jó úton jár a város vezetése azzal, hogy zászlajára tűzte a telepfelszámolás kérdését, amely a számozott utcákban még további hatvan ingatlannal, illetve egy új helyszínnel is folytatódni fog idén.

Több helyen is

Az új helyszín kapcsán megjegyezte, hogy arról még a héten tájékoztatnak majd, ám az egyik portálon napvilágot látott a hír, hogy a héten 12 önkormányzati tulajdonban lévő romos ingatlant bontanak le a Bábonyibércen, a munkálatok már el is kezdődtek. Úgy tudjuk, üres, lakhatásra alkalmatlan épületekről van szó.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Ahogy arról már többször beszámoltunk, a nyomortelepek felszámolására hirdetett program keretében eddig a város több pontján is sor került városi tulajdonú ingatlanok kiürítésére és elbontására. Így két ütemben, a Béke-szálló területén, az Álmos utcában, Martinkertvárosban a Dráva utcán, a Hideg soron és a legtöbb ingatlant érintően a számozott utcákban.

Máshol juthatnak lakáshoz

A felszámolás miatt több helyről bírálták a várost, és demonstrációt is szerveztek, azonban az önkormányzat folytatja a programot. Azok a bérlők, akik érvényes szerződéssel rendelkeznek és rendben fizetik a számláikat, a város más pontján juthatnak bérlakáshoz az önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint.

– ÉM –