A 95 éves Keleti Ágnest köszöntötték

Budapest, 2016. január 8. Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója azon az ünnepségen, amelyen köszöntötték 95. születésnapja alkalmából az Olimpiai Bajnokok Klubja szervezésében Budapesten 2015. január 8-án.
Budapest, 2016. január 8. Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója azon az ünnepségen, amelyen köszöntötték 95. születésnapja alkalmából az Olimpiai Bajnokok Klubja szervezésében Budapesten 2015. január 8-án. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest – Az Olimpiai Bajnokok Klubja szervezésében a magyar sportélet egykori nagyságai köszöntötték a szombaton 95. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a Nemzet Sportolóját.

Az eseményen a “Nemcsak a húszéveseké a világ” sláger zenéjére, a megjelentek vastapsa mellett vonult be az ünnepelt, akit elsőként Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntött. Keleti Ágnes pályafutásának felidézésekor kiemelte a tíz olimpiai érmet, melyből öt arany. Különösen azt méltatta, hogy Melbourne-ben 35 évesen nyert négy arany- és két ezüstérmet a világhírű sportoló.

“Ági néni méltán lett a Nemzet Sportolója és kapta meg a Prima Primissima-díjat. Élete során sokszor volt része szerencsétlenségben, ám ekkor is mindig szerencséje volt, így lehet köztünk 95 évesen is. Eredményei, munkássága példaértékű, nemcsak a sport terén tanulhatunk tőle, hanem azt is, hogyan lehet újra és újra talpra állni az életben” – mondta Szabó Tünde.

“Ne méltassanak, üdvözöljenek!” – válaszolt a beszédre Keleti Ágnes a tőle megszokott humorral, majd fotósokhoz fordult: “a szépségemet nem érdemes fényképezni”.

Magyar Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben a Magyar Torna Szövetség elnöke a sportág legnagyobb ajándékának nevezte Keleti Ágnest.

“Az élők közül ő a legeredményesebb sportolónk. Olyan mozgást vitt a tornába, ami megváltoztatta a sportágat. Példát mutat nekünk, hogy ilyen életszeretettel kell élnünk” – mondta a sportvezető.

Az Olimpiai Bajnokok Klubja nevében Nébald György elnök, olimpiai bajnok kardvívó Keleti Ágnes egykori csapattársait idézte, akik szerint közöttük ő volt a vezéregyéniség és azt kívánta neki, hogy a sporttól soha ne szakadjon el.

Az ünnepeltet megajándékozta a MOB, a Magyar Olimpiai Akadémia és egykori klubja, az UTE is, amelytől többek között a mai újpesti sportolók fotóit tartalmazó naptárat kapott.

ka1

Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója azon az ünnepségen, amelyen köszöntötték 95. születésnapja alkalmából az Olimpiai Bajnokok Klubja szervezésében Budapesten 2015. január 8-án. Balra Magyar Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke, a Magyar Torna Szövetség elnöke, kétszeres olimpiai bajnok tornász (b), Nébald György, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, olimpiai bajnok kardvívó (b2) és Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára (b3). | MTI Fotó: Illyés Tibor

Keleti Ágnes a következő szavakkal köszönte meg a megemlékezést: “gondolni sem mertem volna rá, hogy ilyen kedvesen fogadnak. Régóta Izraelben élek, ahol dolgoztam és tanítottam is, ott nem foglalkoznak annyit velem. Csak itt vagyok itthon”.

Az ünnepségen olyan legendás sportolók is megjelentek, mint Balczó András háromszoros olimpiai bajnok öttusázó, Varga János ötkarikás aranyérmes birkózó, vagy éppen Rejtő Ildikó kétszeres olimpiai bajnok tőrvívó.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter