A 85 éves Vásáry Tamást köszöntötte a kulturális államtitkár

Akt.:
Vásáry Tamás
Vásáry Tamás - © Fotó: haon.hu
Budapest – Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) nevében augusztus 11-én, szombaton este személyesen kereste fel otthonában és köszöntötte Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművészt és karmestert 85. születésnapja alkalmából – közölte a tárca vasárnap az MTI-vel.

A hazatérő 85 éves művészt lakása előtt operaénekes, zenész és artista művészek várták, a flashmob után az államtitkár elmondta: Vásáry Tamás méltó példát ad a következő generációknak is – áll a közleményben.

Vásáry Tamás már gyermekkorában rendszeresen zongorakoncerteket adott, és nagyon fiatalon megnyerte a Zeneakadémia Liszt-versenyének első díját. A világ számtalan pontján fellépett a világ legfontosabb zenekaraival és a legismertebb karmesterekkel.

Dirigensként több mint 100 zenekarral dolgozott – idézi fel a közlemény, amely kitér arra is, hogy a Nemzet Művésze címmel is kitüntetett alkotó munkásságáért 1951-ben Liszt Ferenc-, 1998-ban Kossuth-díjat vehetett át, kétszer kapott köztársasági elnöki kitüntetést.

-MTI-