A 40 év mellett kampányolnak

Miskolc – Aláírásgyűjtést indított hétfőn a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) és a Liga Szakszervezetek, támogatva a népszavazási kezdeményezést, amely azt célozza meg, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek 40 év munkaviszony után – tudatta Rohonka Sándor képviselet-vezető.

Bodnár József, a Vasutasok Szakszervezetének miskolci tisztségviselője kezdeményezte magánemberként, aki Miskolcon, a Búza téren, az aláírásgyűjtés helyszínén tartott tájékoztatón azt mondta: sérti az esélyegyenlőséget, ha a társadalom egyik rétegének van ilyen kedvezménye, a másiknak nincs. Kordás László, a MaSzSz elnöke kifejtette: a Kúria társadalompolitikai döntést hozott, amikor az egyenlő bánásmód elvének érvényesülését tartotta elsődlegesnek az aláírásgyűjtést érintő határozatában. Az akció november 2-ig tart, legalább 200 ezer hiteles aláírást kell összegyűjteni, hogy népszavazást írjanak ki a kérdésben.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s