A 23. hét káresetei Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén – Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 43 alkalommal riasztották, amiből 14 tűzeset volt.

Kerti szerszámok, gumiabroncsok, termény és műanyag hordók égtek egy családi házhoz épített garázsban Tarcalon, június 02-án. A Babocsay utcában történt káresethez a szerencsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a teljes terjedelmében lángoló épületrészt. Az egységek két darab propán-bután gázpalackot távolítottak el az ingatlanból a beavatkozás során, melyeket hőhatás nem ért. A tűz következtében a lakóépület tetőszerkezete három négyzetméteren megrongálódott.

Egy negyven négyzetméter alapterületű melléképület égett teljes terjedelmében a miskolci Kárpitos utcában, június 03-án. A lángoló épületet, melyben fát tároltak négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a miskolci hivatásos tűzoltók. A tűz a közeli lakóházra nem terjedt át, az eset során nem sérült meg senki, azonban az anyagi kár jelentős.

Egy kamion, egy traktor és egy személyautó ütközött össze a 37-es számú főút 59-es kilométerszelvényénél, Bodrogolaszi közelében. A baleset következtében a személygépjármű kigyulladt, két utasa életét vesztette. A balesethez a sátoraljaújhelyi és a szerencsi hivatásos tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. Az egységek két vízsugárral eloltották a lángoló gépjárművet, majd feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították a két utast, akiknek az életét már nem lehetett megmenteni. A helyszínelés és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Két borház égett a miskolci Nagyavas-Közép soron, június 04-én. Az egyik épületből, amely teljes terjedelmében égett, egy darab 11,5 kilogrammos propán-bután, egy turista gáz, valamint egy orvosi oxigén palackot távolítottak el a miskolci hivatásos tűzoltók. A szomszéd borháznak a tetőszerkezete és az emeleten található berendezési tárgyai égtek. Az egységek megakadályozták a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet, melyben nem sérült meg senki.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –