Friss hírek

2007.10.13. 20:43

UKRÁN HÁZROBBANÁS: már 11 halott, több mint húsz embert keresnek

<p>11-re emelkedett a szombati ukrán házrobbanás halálos áldozatainak száma - közölte a rendkívüli ügyek minisztériuma, miután újabb két holttestre bukkantak a romok alatt. A hatóságok 21 embert keresnek, akik az összedőlt épület alatt lehetnek. Szemtanúk szerint a robbanás előtt gyanús emberek piszkálták a gázellátó rendszert.</p>

A mentőalakulatok nagyjából keresőkutyákkal kutatnak a romok között túlélők után. Az Interfax hírügynökség jelentése szerint a hatóságok 21 embert keresnek, akik az épületben lehettek a robbanáskor. A helyi lakosok élelemmel, meleg ruhákkal, és takarókkal segítik az összedőlt épület lakóit, akiket ideiglenesen az egyik közeli iskolában szállásoltak el.

A gázrobbanás helyi idő szerint délelőtt 11 órakor történt az ország keleti részén található Dnipropetrovszk városában. A robbanás leszakította az épület tetejét, és a pusztításban szinte teljesen megsemmisült a tízemeletes ház középső része. A gázrobbanás olyan erős volt, hogy a lökéshullám több közeli épületben is kárt okozott.

Néhány helyi lakos közben jelezte, hogy gyanúsan viselkedő embereket láttak az épületet ellátó gázrendszer közelében. Egy nő az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy három bőrkabátos férfi ment a gázrendszerhez vezető csapóajtóhoz, csináltak valamit, majd fekete autójukkal gyorsan elhajtottak. A robbanás nem sokkal távozásuk után történt, tette hozzá a nő.

A tízemeletes ház lakói a közvetlenül a robbanás előtt erős gázszagra panaszkodtak, és ezt jelezték is az illetékeseknek. A helyi gázszolgáltató szerint eddig ismeretlen okokból hirtelen megnövekedett a nyomás a rendszerben, és ez okozhatta a robbanást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!