Sport

2015.01.29. 11:52

Hét Miskolci Jegesmedvék-játékos Chernomaz keretében

Miskolc - Két helyen módosult a felnőtt férfiválogatott februárban esedékes IIHF-hétre meghirdetett kerete.

Miskolc - Két helyen módosult a felnőtt férfiválogatott februárban esedékes IIHF-hétre meghirdetett kerete.

A Rich Chernomaz szövetségi kapitány által eredetileg kijelölt, 3 kapusból, 11 hátvédből és 26 csatárból álló névsor két helyen változott: klubelfoglaltság miatt nem tud hazajönni Hári János, Pavuk Attila térde pedig még nem gyógyult meg. A helyükre Dósa Krisztián és Kocsis Ferenc kerül.

Keretszűkítés: kedden

Az edzőtábor február 2-án, hétfő kora délután kezdődik, és csütörtök reggel indult útnak a küldöttség Torunba négycsapatos tornára, ahonnan hétfő délelőtt tér haza. Kazahsztán visszalépése miatt pénteken Románia ellen játszunk majd, szombaton a házigazda Lengyelország, vasárnap pedig Ukrajna lesz az ellenfelünk – mindkét csapattal találkozunk majd áprilisban, a divízió 1/A világbajnokságon is.

Lengyelország felé?

Újság még a sportág háza táján, Lengyelország felé nyitna a jelenleg magyar, erdélyi és egy felvidéki csapatot felvonultató jégkorong Mol Liga. Radnai Károly, a liga alelnöke elmondta: a liga számára a lengyelországi bővítés nagyon fontos stratégiai cél. Hozzátette, hogy tavaly ősszel az első kapcsolatfelvétel is megtörtént, a lengyel fogadtatás kedvező volt, és azóta is tartanak az egyeztetések. A megbeszélések elsősorban a szövetség és nem a csapatok képviselőivel folytak – közölte.

Radnai elárulta, hogy kétféle koncepciót vázoltak fel a lengyeleknek: az egyik a Mol Liga egyszerű bővítése lenne, egy vagy akár több lengyel csapattal. A klubok közül a Sanok már korábban is jelezte érdeklődését, de tudják, hogy más egyesületeknek is vannak hasonló ambíciói – mondta. Eszerint egy északi és egy déli csoportra osztanák a ligát, amelynek északi divízióját a lengyel, a délit pedig a Mol Liga mostani csapatai alkotnák.

Nagyságrendileg így 40–50 mérkőzéses alapszakasz szerveződhetne mindkét oldalon. Az alelnök szerint ez mind a két bajnoki sorozat előnyére válna, hiszen nagyjából azonos számú és képességű csapatok vesznek részt mindkét pontvadászatban, a médiaérdeklődés egyértelműen növekedne, még nagyobb presztízsű mérkőzéseket láthatnának a szurkolók és földrajzilag sem leküzdhetetlenek a távolságok, hiszen a lengyel élvonal minden csapata a déli határ közelében helyezkedik el, és évek óta keresik a nemzetközi porondra lépés lehetőségét.

Majd eldöntik a csapatok

– A hírt érdemben sem pró, sem kontra nem kívánom kommentálni – közölte érdeklődésünkre szerdán délután Egri István, a Miskolci Jegesmedvék első embere, az országos szövetség elnökségének tagja. – Azért nem, mert a tárgyalások zajlanak, majd eldől, hogy milyen irányt vesznek a megbeszélések, a végső döntés pedig a csapatoké.

MTI, ÉM-KT

Az EIHC-torna magyar programja, Torun

A mérkőzéseknek a lengyelországi Torun ad otthont.

A háromnapos, magyar vonatkozású program:

Péntek, 16.00: RomániaSzombat, 16.00: Lengyelország

Vasárnap, 16.00: Ukrajna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!