A 15. hét káresetei Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén – Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 148 alkalommal riasztották, amiből 124 tűzeset volt.

Szalagkorlátnak ütközött egy rakodógépet szállító kamion az M3-as autópálya 149-es kilométerszelvényében, Mezőcsát külterületén, április 07-én. A baleset következtében a jármű futóműve kiszakadt, a nyerges vontató az autópálya Nyíregyháza felé haladó oldalán teljes szélességben forgalmi akadályt képezett. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók a kamion áramtalanítását követően a megrongálódott szalagkorlát eltávolításában, a helyszín megvilágításában és a keletkezett forgalmi akadály megszüntetésében nyújtottak segítséget. A jármű sofőrjét a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, a műszaki mentés idejére a hatóságok a forgalmat elterelték.

Árokba hajtott, majd felborult egy személyautó az M3-as autópálya 139-es kilométerszelvényében a Nyíregyháza felé vezető oldalon, április 10-én. A Mezőnagymihály külterületén történt balesethez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a személygépjárművet, valamint egy elhunyt utast kéziszerszámokkal kiszabadítottak. Egy másik embert a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az autópálya érintett szakaszát félpályán lezárták.

A borsodsziráki Petőfi útra riasztották a kazincbarcikai hivatásos tűzoltókat, ahol az egység egy kútban lévő idős nő mentését hajtotta végre mentőkötél segítségével. A tűzoltók a nőt kiemelték, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –