Magyarország

2010.09.29. 15:39

Tanteremből óvodai csoportszoba

<p>Tantermeket alakítottak át óvodai csoportokká Kecskeméten. Az önkormányzat döntött arról, hogy átalakítják azokat az osztálytermeket, ahová már nem járnak diákok.</p>

Most három csoportszobát adtak át, a városban az elmúlt négy évben 11 új óvodai csoportot alakítottak ki, ami azt jelenti, hogy a korábbi évekhez képest háromszázzal több gyereket tudnak fogadni.

A használaton kívüli tantermeket az óvodapedagógusok kérése és a gyerekek igénye szerint alakították ki. A három csoportszobához, három mellékhelyiség tartozik wc-kel, mosdókkal és zuhanyzókkal. Az újonnan átadott csoportszobákra már nagyon nagy szüksége volt a kecskeméti kisgyermekes családoknak, ez abból is látszik, hogy a város minden részéből írattak be ide gyerekeket - mondta a megnyitón Fekete Istvánné, óvodavezető. A Belvárosi Óvoda és Általános Iskola Mátis Kálmán utcai intézménye, ahol működik bölcsőde, óvoda és általános iskola, három óvodai csoporttal bővült, ahová 87 gyerek járhat mostantól.

Az utóbbi években 150 gyereket nem tudnak felvenni véglegesen az óvodába a városban. Ezen a helyzeten próbál most az önkormányzat javítani. A leghatékonyabb megoldásnak azt látták, ha már meglévő ingatlant, ez esetekben bezárt iskolai tantermeket alakítanak át óvodai csoportszobává. Így nem kellett iskolákat összevonni a kihasználatlan tantermek miatt, hanem hasznosították azokat - mondta Zombor Gábor polgármester.

A programot két éve kezdték el, azóta 11 csoport szobát adtak át, ami háromszáz gyereket tud fogadni. Szeptemberben összesen öt új óvodai csoport kezdhetett új helyen tanévet. Ezeket az átalakításokat a város saját költségvetésből finanszírozta. Az elmúlt években összesen 200 millió forintot költöttek rá, idén 73 millió forintba került az átalakítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!