Lopni jöttek Magyarországra

By Dávid Berencsi
Nyírbátor – Zajta térségében három ismeretlen személy Romániából átjött magyar területre, a fél kilométerre lévő gyümölcsösig, ahol a friss telepítésű facsemeték közül 18 meggy- és tucatnyi almafát kihúztak, majd mint aki jól végezte dolgát, ugyanazon a csapáson hazavitték.

Vállajnál a földeken dolgozók figyeltek fel egy idegenre, aki a román határ felé tartott. A bátorligeti határőrök értesítették román kollégáikat, akik elfogták a zöldhatáron illegálisan hazatérő atyafit.

A csengeri határőrök Szamosbecsnél fogtak el egy román állampolgárt, aki szintén a zöldhatáron jött hazánkba a csengersimai határállomástól pár kilométerre. Öt évre kitiltották. Ugyancsak a csengersimai határátkelőhelyet megkerülve, jött hazánkba egy román állampolgár, akit korábban az útlevélkezelők belépésre jelentkezéskor nem engedték be, mert még érvényben volt a beutazási és tartózkodási tilalom. Erre nekivágott a zöldhatárnak, de a magyar határőrök Szamosbecs belterületén elfogták.

A beregsurányi határőrök hőkamerájuk segítségével fogtak el két moldáv állampolgárt, akik a Csere-erdőnél lépték át illegálisan az ukrán–magyar államhatárt. Öt évig nem jöhetnek hazánkba.

– Györke László –.
BOON.HU


hirdetés