900 katona és rendőr védi a tűzoltókat Bangokban

Csaknem 900 katona és rendőr védte szerdán a tűzoltókat Bangkoknak abban a központi negyedében, amelyet lerohantak a katonák, hogy megtisztítsák a területet a két hónapja ott táborozó kormányellenes tüntetőktől.

A hatóságok bejelentése szerint a tűzoltók folyamatosan dolgoznak, hogy elfojtsák a lángokat Thaiföld és Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb bevásárló központjában, amit a rendőrség szerint a tüntetők gyújtottak fel.


Bangkoknak ezen a részén teljes volt a káosz szerdán, miután a tüntető csoport vezetői megadták magukat. A vörös ingeseknek nevezett tiltakozók vezetőik megadását kétségbeesve, sokszor zokogva fogadták. A Central World nevű bevásárló központ egyike annak a 20 helynek, ami a katonaság rohama idején kigyulladt. A gyújtogatók lángba borították a még a thaiföldi értéktőzsde épületét, a TV-3 televízió székházát, a Siam nevű mozit, az egyik valamint több kisebb üzletet és bankfiókot.

A hatóságok szerint azért kellett masszív katonai és rendőri kíséret a tűoltóknak, mert nem engedték őket oltani a tüntetők. A kormány azt közölte, hogy Bangkok egyes részeit továbbra sem sikerült ellenőrzés alá vonni, noha a hetek óta tüntető vörös ingesek vezetői a nap folyamán feladták magukat a rendőrségen, és a tiltakozás befejezésére szólították fel támogatóikat.

Nézze meg a videót >>>

A kormányszóvivő korábban arra szólította fel a bangkoki lakókat és a városban tartózkodó turistákat, hogy maradjanak az épületekben, este nyolc és csütörtök reggel hat között ugyanis teljes körű kijárási tilalom lesz érvényben. Azokat a külföldieket pedig, akik éjszaka szeretnének elutazni, arra kérte, hogy a tilalom életbe lépése előtt próbáljanak meg eljutni a reptérre.

A kormányszóvivő szerdán azt mondta, hogy az éjszakai kijárási tilalmat a fővároson kívül kiterjesztették 23 thaiföldi tartományra is.A rendőrség szóvivője pedig azt közölte: a katonák felhatalmazást kaptak arra, hogy tüzet nyissanak a fosztogatókra, a gyújtogatókra és azokra, akik lázongásra bujtogatnak.
– Független Hírügynökség –

 

Címkék: ,