90 ezren a hétvégi Hangfoglaláson

Kilencvenezren voltak kíváncsiak a hétvégén harmadik alkalommal megrendezett Hangfoglalás elnevezésű hangszerkiállításra és zenei szemlére. A 3 nap alatt csaknem 10 milliárd forintnyi hangszer, több mint 200 koncert és több tucat kísérőprogram várta a látogatókat a SYMA Sport- és Rendezvénycsarnokban Budapesten, valamint négy fővárosi és egy debreceni klubban – tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget a rendezvény sajtófőnöke, Nagy Szabolcs.

A Magyar Zenei Exportiroda és a Hangszeresek Országos Szövetsége által szervezett háromnapos rendezvényen több tízezer hangszert nézhettek meg és próbálhattak ki a látogatók a rendezvény központi helyszínén a Syma csarnokban. A hangszereket mások mellett, olyan zenészek mutatták be az érdeklődőknek, mint Mester Tamás, a Zanzibarból ismert Nagy Gábor, Jamie Winchester és Hrutka Róbert.

Zenei zarándokhellyé vált az a stand, ahol Cliff Burton, az 1986-ban elhunyt Metallica basszusgitárosának hangszerét állították ki, közölte a Hangfoglalás sajtófőnöke. A háromnapos rendezvényen a látogatók megnézhették a világ legdrágább – 2 és fél milliós – harmonikáját is, valamint nagyon népszerűnek bizonyult az a hangágy is, amelyre ha felfeküdt valaki, és megpengették alatta a 70 húr némelyikét, nem csak hallotta, de érezte is a hangokat – tájékoztatott Nagy Szabolcs.

A hétvégén négy fővárosi és egy debreceni klub is csatlakozott a Hangfoglaláshoz. A Take Five-ban, a Merlinben, a Gödör Klubban, a Corvin Tetőn, illetve a Klinika Klubban a csaknem 30 közép-kelet-európai, köztük számos magyar zenekar adott teltházas koncerteket.

A Hangfoglalás öt helyszínére összesen 90 ezren látogatottak ki péntektől vasárnapig.