Friss hírek

2008.09.27. 05:47

Állatbarát Nyílt Nap - immár nyolcadszor

<p>Immár nyolcadik alkalommal szerveznek Állatbarát Nyílt Napot szombaton Budapesten, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán. A program az Állatok Világnapjához kapcsolódik, amelyet 1931 óta ünnepelnek október 4-én világszerte - olvasható a szervező Felelős Állatbarátok Egyesületének közleményében. A családi rendezvényen játékos formában mutatják be a felelős állattartás alapelveit, és egyúttal betekintést is nyerhetnek az egyetem munkájába, az állatorvoslás gyakorlatába.</p>

Kutyabemutató, lovaglás, állatsimogatás, festménykiállítás, állatszépségverseny és lehetőség arra, hogy játékos formában minél többet megtanuljanak a felelős állattartásról. Egyebek mellett ezek is várják az érdeklődőket az Állatbarát Nyílt Napon, szombaton a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán. Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a programot. A látogatóknak egyben megmutatják az egyetem munkáját és az állatorvoslást. Bemutatják a FRAKK programot, amely az óvodás korosztálynak szól, megismertetve a gyerekeket a kutyatámadások elkerülésének lehetőségeivel, az állatokkal való helyes bánásmóddal.

Az Állatok Világnapját 1931 óta ünneplik világszerte. Olaszország hívta életre a kezdeményezést, és választotta időpontnak az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc halának napját, október negyedikét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!