9 titok, amivel könnyedén aludhat a repülőn

Akt.:
9 titok, amivel könnyedén aludhat a repülőn
© Fotó: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Repülővel indul nyaralni és pihenni szeretne az utazás alatt? Adunk néhány tippet, amivel ennek nem lesz akadálya.

Éjszaka repüljön

1
Az éjszaka tökéletes időpont a repülésre. Ha éjszaka utazik, a repülés napján ébredjen két-három órával korábban, így hamarabb elalszik a fedélzeten.

Kedden és Szerdán

2
Ezeken a napokon utaznak a legkevesebben, ezért ha pihenni szeretne az utazás alatt, a keddi, vagy a szerdai napot válassza.

Ablak mellett

3
A pihenéshez az ablak melletti ülés a tökéletes választás, mivel nyugodtan oldalra tud dőlni, ráadásul a mellette lévő utas nem fogja felállítani, amikor ki akar menni a mosdóba.

Az ülés hátradöntése

4
Ha aludni szeretne, jobban teszi, ha az ülését amennyire csak lehet, hátradönti. Ugyanakkor gondoljon arra, hogy a mögötte ülő embert ezzel ne zavarja.

Meleg és kényelmes ruha

5
Olyan ruhát vegyen fel az utazáshoz, amely nem akadályozza a mozgásban, ugyanis a gépen nincsenek tágas terek. Érdemes zoknit és egy kényelmes pulóvert húznia, mivel a járatokon nincs meleg, ha fázik, akkor viszont nehezebben tud elaludni.

Biztonsági öv

6
A ruháján keresztül kapcsolja be a biztonsági övet, így a légiutas kísérő nem fogja felébreszteni, ha arra kerül a sor, hogy használni kell azt.

Kellékek az alváshoz

7
A fények és a zajok zavarják az alvást, ezért érdemes füldugókkal és szemvédővel készülnie az útra, de az sem hátrány, ha van egy párnája, amely megtámasztja a nyakát.

Elektromos készülékek nélkül

8
A tablet, a mobil és a laptop kék fénye felébreszti az agyat. Érdemesebb inkább könyvet olvasnia, vagy hallgasson valami relaxációs zenét, amelytől könnyebben álomba merül.

Ételek és italok

9
Ne egyen sokat, ha pihenni akar a repülőn. Az étel, amit fogyaszt legyen könnyű és egészséges, az italok terén pedig felejtse el az alkoholt és a kávét, helyette inkább teát vagy vizet fogyasszon.

(Brightside)


Fotók: A 20 legelviselhetetlenebb utas a repülőn

Képzelje el, hogy egy több órás repülőútra indul, de az utazását megkeserítik az utastársai. Kellemetlen, ugye?

 

Elképesztő fotókon két év légi forgalma a világ körül

Csodálatos látvány, amikor a repülőgép felemelkedik a magasba, de nincs benne semmi újdonság. Viszont ha egyszerre több száz járat hagyja el ugyanazt a kifutópályát, az már egyáltalán nem mondható hétköznapinak.