9 dolog, amit minden egyes nap takarítania kellene

Akt.:
9 dolog, amit minden egyes nap takarítania kellene
© Fotó: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Mindannyian szeretünk tiszta otthonban élni, de nem töltünk minden egyes napot azzal, hogy órákon át takarítunk. Néhány dolgot pedig kellene.

Törölgető ruha

1
Tanulmányok kimutatták, hogy a konyha legszennyezettebb része a törölgető ruha, minél többször használjuk egy nap, annál koszosabb. Azt javasolják, hogy néhány naponta cseréljük, de ha nagy családban élünk, akkor minden nap.

Kulcsok

2
A kulcscsomón több a baktérium, mint a lift jelzőgombján. A kulcsokat soha nem mossuk és mindig koszos kézzel érintjük meg, a koszos zsebünkben tartjuk és olykor a piszkos földre is leejtjük. Az eredmény, a kulcson nyüzsögni fognak a bacik, ezért érdemes antibakteriális törlőkendővel átdörzsölni azokat.

A zuhanyzó csempéje

3
Minden egyes tusolás alkalmával nedves lesz a csempe, amely a baktériumok, a gombák és a penész melegágyává válik. Ennek megelőzése érdekében a zuhanyzó csempéjét érdemes minden alkalommal szárazra törölni.

Konyhai szivacs

4

A szivacs az egyik legkoszosabb tárgya a konyhánknak. Piszkos lábasakat, edényeket és vágódeszkákat tisztítunk meg azzal, de a szivacsot magát nem takarítjuk. Létezik azonban egy egyszerű megoldás, ami segíthet. A szivacsot tegye be két percre a mikróba és megújul.

Mosogató

5
Azt gondolná, hogy ahol a kezeit mossa, az csak tiszta lehet. Nos, szó sincs erről. Tény, hogy számos gomba és baktérium található a mosdókagyló oldalain.

Vízbe áztatott koszos edény

6
Azt gondolta, hogy jó ötlet reggelig áztatni a vízben a piszkos edényeket? Egyáltalán nem. A legjobb, ha étkezés után azonnal elmosogat.

Kávéfőző

7
A kávéfőző a bacik és a penész kedvelt élőhelye, viszont megelőzi a kialakulásukat, ha naponta szétszedi és megtakarítja a kávéfőző részeit.

Vágódeszka

8
A vágódeszkák fából készülnek, amikor befejezzük a használatát érdemes víz és ecet 1:1 arányú keverékébe áztatni néhány percre, hogy elpusztuljanak az azon lévő baktériumok és gombák. Egy másik megoldás, ami segíthet, hogy fél liter forró vízhez tesz egy evőkanál szódabikarbónát és 5-10 percre benne hagyja a deszkát, majd folyó víz alatt leöblíti.

Sminkecsetek

9
Ha sokáig használ egy ecsetet és nem tisztítja, könnyen baktériumokat vihet fel az arcbőrére. Ezt megelőzheti, ha minden használat előtt megtörli és szappanos vízzel megtisztítja.

(Brightside)


4 takarítási trükk, ami megkönnyíti az életét

A következő praktikák segítenek abban, hogy könnyebb legyen a takarítás.
hirdetés


hirdet�s