86 ezer hazai nézőt hozott a hétvégén a tinik kedvence – A High School Musical 3

Hazai nézettségi rekordot hozott a hétvégén a High School Musical 3: Végzősök című amerikai tinifilm. A magyar mozikban csütörtök óta látható Kenny Ortega filmre több mint 86 ezren voltak kíváncsiak. Ezzel a rekord látogatottsággal a High School Musical az idei év legsikeresebb hazai nyitófilmje – tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget a film magyarországi forgalmazója.

A tinik kedvencei, Zac Efron, Vanessa Anne Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin Bleu és a többiek már a film nyitóhétvégéjén 86 556 nézőt csalogattak be a mozikba. Ezzel a rekord nézettséggel a film átvette a vezetést az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (82 ezer 596 néző) című filmtől. A High School megdöntötte a Mamma Mia ( 74 ezer 567 látogató) című musical film első heti nézettségét is.

A High School Musical első két részének nézettsége televíziós rekordokat döntött Amerikában, ezért döntöttek úgy az alkotók, hogy a harmadik epizódot már a mozik műsorára tűzik.

A tinifilm sztárjainak, Troynak (Zac Efron) és Gabriellának, (Vanessa Hudgens) végzősként szembe kell nézniük a ténnyel, hogy útjaik szétválnak, hiszen a gimnázium után mindketten más főiskolára mennek tovább. A Vadmacskák többi tagjával színpadra visznek egy fantasztikus musicalt, melyben énekelnek vágyaikról, elvárásaikról, félelmeikről és reményeikről a jövővel kapcsolatban. A harmadik rész rendezője is Kenny Ortega.