Friss hírek

2007.10.21. 05:52

Zár a World Press Photo kiállítás a Néprajzi Múzeumban

<p>Vasárnap láthatóak utoljára 2006 legmeghatározóbb pillanatai a Néprajzi Múzeumban. Az 50. World Press Photo verseny díjazottjai között idén is volt magyar fotós.</p>

A World Press Photo-t Hollandiában alapították 1955-ban A nonprofit szervezetet azzal a szándékkal hozták lére, hogy a hivatásos sajtófotósok munkáját segítse. A World Press Photo minden évben megrendezi a világ legnagyobb presztízsű sajtófotó versenyét. A díjazott munkákból vándorkiállítás készül, melyet évről-évre több mint egymillióan néznek meg a világ harmincöt országában. Magyarország 1975-ben csatlakozott a vándorkiállítást bemutató országok közé.

Az idei nemzetközi sajtófotó pályázatra 124 országból 4448 újságíró küldött be riportképet. A kiállítás fotóit nemzetközi zsűri válogatta ki, több mint 78 ezer képből ez év februárjában. Ebben az évben összesen 58 fotóriporter munkáját díjazták 10 kategóriában.

Az idei World Press Photo versenyen a hírfotók-sorozatkép kategóriában Szigetváry Zsolt szabadúszó fotóriporter nyerte el az első díjat a "Majdnem forradalom" című, az MTV székházának ostromáról, illetve az október 23-i zavargásokról az MTI-nek készített sorozatával. Az év sajtófotója díj nyertese az amerikai Spencer Platt lett, a libanoni háborúról készített fényképével.

A sajtófotó kiállítás október 21-éig látható a Néprajzi Múzeumban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!