Friss hírek

2010.09.14. 18:55

Fazekas Sándor: a nemzetközi versenybe is be kell kapcsolni a magyar vidéket

<p>A vidékfejlesztési miniszter szerint meg kellett nyitni a magyar termelők előtt a hazai piacot, és a nemzetközi versenybe is be kell kapcsolni a magyar vidéket, ehhez azonban fejleszteni kell. Fazekas Sándor egy gazdafórumon tartott előadást kedden Szolnokon. Kijelentette, hogy az előző kormány szerinte vidékellenesen működött.</p>

A magyar agráriumban dolgozók főképp alapanyagot állítanak elő. A miniszter meglátása szerint a késztermékek előállításának lehetőségétől a balliberális kormány fosztotta meg őket, mert élelmiszer-hulladékot engedett az országba.

Egy lehetséges magyar agrárbankról azt mondta Fazekas Sándor, hogy az ország mostani pénzügyi helyzete ezt nem teszi lehetővé, de az agrárhitelekkel kapcsolatban már dolgozik egy minisztériumi munkacsoport - részleteket ezzel kapcsolatban nem mondott. A miniszter a falugazdász-hálózat újragondolását is kilátásba helyezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!