800.000 autóból fogy ki az üzemanyag 1 év alatt

Akt.:
800.000 autóból fogy ki az üzemanyag 1 év alatt
Egészen pontosan 827.000-en jártak úgy az elmúlt évben, hogy az autójukból kifogyott az üzemanyag és emiatt autómentőt, ismerőst, ismeretlent kellett segítségül hívni. A többségük férfi volt.

Érdekes, hogy a szám 2011 óta folyamatosan növekszik (3 év alatt harmadával!), egyre kevésbé figyelnek oda az emberek az üzemanyagszintre. A problémát az a tévhit okozza, miszerint a piros sávban még bőven megtehetünk 60-65 kilométert. Ez néhány autóra igaz is, de a szám típusonként eltérő. Előfordul, hogy valaki átül a céges autóba és a sajátjához hasonlítja a piros sávot. Azt is sokan elfelejtik, hogy a 40-50 kilométer attól is függ, milyen stílusban, milyen útvonalon vezetünk.

És akkor következzen még néhány megdöbbentő tény. Az autósok kétharmada sosem tankolja tele az autóját, harmaduk pedig csak pár ezer forintért tankol, hogy éppen az úton tudjon maradni. 2 millió ember üzemanyagszint-jelzője folyamatosan a piros zónában van.

Nézzünk meg néhány modellt, mennyit bírnak átlagos vezetés mellett a piros zónában:

  • Opel Astra: 41 km
  • Opel Corsa: 46 km
  • Volkswagen Polo: 62 km
  • Ford Focus: 62 km
  • Volkswagen Golf: 67 km

A bosszúság mellett egyéb kellemetlenségekkel is számolni kell. Az egyik az, hogy a motornak egyáltalán nem tesz jót, ha a tank teljesen kiürül. Európának vannak olyan részei is, ahol külön büntetési tétel, ha előre látható okok miatt robban le az autónk egy adott útszakaszon. Ebbe a kategóriába tartozik az is, hogy kifogy az üzemanyag.


Csökken az üzemanyagok ára

Budapest, 2015. augusztus 26., szerda (MTI) – Csökkenti bruttó 9 forinttal a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI szerdán. tovább »

Videó: Ingyenes mobilalkalmazással segíti az úton lévőket a rendőrség

Budapest – Az ingyenes RUTIN okostelefon alkalmazás baleseti értesítésekkel és egyéb közlekedési információkkal segíti az úton lévőket. tovább »
hirdetés


hirdet�s