800 milliós kórházfejlesztés Sárváron

Lerakták Sárváron az új rehabilitációs központ alapkövét csütörtökön. A beruházás a tíz százalékos önrész mellett összesen 791 millió forint állami és európai uniós támogatással valósul meg, a tervek szerint jövő májusra. A központban onkológiai, nőgyógyászati, reumatológiai, gasztroenterológiai és pszichiátriai részleg működik majd.

A Vas megyei Sárváron 2007-ben szüntették meg az aktív kórházi ellátást, ezután járóbetegeket kezeltek a városban. Az önkormányzat úgy döntött, hogy rehabilitációs központtá fejleszti kórházát. A beruházáshoz a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Programban pályáztak támogatásért.

Az alapkőletételen Székely Tamás egészségügyi miniszter elmondta: a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetni az egészségügyi ellátásban a rehabilitációra, mert ez a betegek érdeke, ez az, ami segít nekik visszatérni a normális életbe, illetve elősegíti, hogy ismét munkába tudjanak állni.

Az alapkő letétele után Balogh József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta: Sárvár az elmúlt öt évben összesen 12 milliárd forint európai uniós támogatást nyert, ezzel a legsikeresebb település Vas megyében.