Helyi közélet

2008.05.20. 11:43

Indul a nagy traffipax akció borsodban!

<p>Miskolc - Megyénk&#160;közútjain a rendőrkapitányságok összes sebességmérő készüléke szolgálatba áll május 22-én reggel 7 órától másnap 7 óráig.</p>

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság átfogó, huszonnégy
órás közlekedésbiztonsági akciót szervez május 22-én 7 órától május 23-a 07.00 óráig. Az általános ellenőrzés során prioritásként szerepel a sebességkorlátok betartására vonatkozó szabályok vizsgálata.

Az akció idején a traffipax készülékek nem fix helyre telepítetten mérnek, így a megye közútjain gyakorlatilag bárhol lehet számítani rájuk. Az ellenőrzés tapasztalatairól az adatok összesítését követően ad tájékoztatást a rendőrség.

A 24 órás akciót követően további hasonló jellegű akciókat tervez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedők biztonsága érdekében.

Tábla vizit

Az ellenőrzésekkel összefüggésben a rendőrség a közutak kezelőinek illetékeseivel közösen felülvizsgálja a közutak mellett lévő jelzőtáblákat, többek között a korábban kihelyezett, és esetlegesen indokolatlanul kint maradt elsősorban sebességkorlátozó jelzőtáblákat is kontroll alá helyezik a szakemberek.

A statisztika szerint

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság területén a
statisztikai adatok szerint ez év első negyedévében 282 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, összehasonlításképpen 2007. ugyanezen időszakában 299. Az esetek majd harmadánál a gyorshajtás játszott döntő szerepet mindösszesen (108), míg az előző év hasonló időszakában (116).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában