8. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál – október 15 – 23.

Összesen harmincegy magyar filmet mutatnak be a nyolcadik alkalommal október 15-és 23-a között megrendezett Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon. A nyitófilm Sipos József Eszter hagyatéka című alkotása. Az ünnepélyes megnyitó díszvendége Törőcsik Mari lesz október 15-én Los Angelesben – adta hírül pénteken a Magyar Filmunió.

A filmfesztivált a magyar származású, sikeres filmforgalmazó céget vezető Bunyik Béla alapította. A magyar filmek seregszemléjén ebben az évben összesen 31 magyar filmet vetítenek a Sunset Boulvardon. A szerzői filmek Los Angeles-i mozijában, a Laemmle termeiben 15 új magyar játékfilm mutatkozik be az elmúlt két év terméséből.

Az amerikai nézők mások mellett megnézhetik a 2007-es Magyar Filmszemle fődíjas alkotását, Bollók Csaba: Iszka utazása című rendezését. A közönség beülhet Szász János: Ópium – egy elmebeteg nő naplója című filmjére, valamint a legutóbbi Filmszemle győztes alkotását, Mundruczó Kornél: Delta című munkáját is láthatják az érdeklődők.

A játékfilmek mellett hét magyar dokumentum – és rövidfilmet, valamint hét olyan világszerte sikeres amerikai filmet is megtekinthetnek a nézők október 15-és 23-a között Los Angelesben, amelyben magyar alkotók működtek közre.

Az 5. Los Angelesi Magyar Filmfesztiválhoz kapcsolódva a County Museum of Art-ban (LACMA) Jancsó Miklós előtt tisztelegnek a szervezők. A magyar filmrendező négy filmjét is levetítik október 17-és 2-e között.