8 hétköznapi dolog, amivel bármilyen foltot eltávolíthatunk

Akt.:
8 hétköznapi dolog, amivel bármilyen foltot eltávolíthatunk
© Fotó: Pixabay
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Vörösborban ázik az asztalterítő? Zöld fűfolt éktelenkedik a gyerek nadrágján? Bizony, az ilyesmi nem egyszer okoz fejfájást a háziasszonyok, édesanyák számára. A következő néhány különösen hasznos tippel az ő életüket szeretnénk megkönnyebbíteni.

Jégkocka

A leghatásosabb fegyver a viaszfoltok és makacsul ragaszkodó rágógumi darabkák ellen. A jég hatására ugyanis mindkettő megkeményedik, így sokkal egyszerűbben le tudjuk kaparni a nem kívánt pecséteket. Amennyiben úgy gondoljuk, magát a viaszos-rágógumis tárgyat is behelyezhetjük a fagyasztóba, a hatás ugyanaz.

Fogkefe

Állapotától függően több célra is használhatjuk. A régebbi, kopottas példányok alkalmasak például a csempék közötti penészfoltok eltávolítására, de egyéb nehezen elérhető és tisztítható felületek ápolására is megfelelőek. Az újabb fogkefék kiválóak az olajfoltok kiszedésére, de azért ügyeljünk, hogy a sörték ne legyenek túlságosan kemények, különben felsérthetjük vele az anyagot.

Fotó: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Akik gyakran főznek, azok tudják, a konyha néha pokollá képes változni. A forró olaj kifröccsen, a hús megég, a tojásról pedig kiderül, hogy már régen rossz. A következő praktikák segítségével viszont megmentheti a vacsoráját. Ha fasírtot süt, a közepét kicsit ...

Gumikesztyű

Természetesen mindannyian használjuk otthonunkban a kézbőr védelmére szolgáló praktikus eszközt, de kevesen tudják, hogy funkciója nem merül ki ennyiben. Remekül szolgál ugyanis a kanapék és egyéb ülőbútorok, valamint ágyak állatszőr-mentesítésére is. Egyszerűen csak dörzsöljük meg a bútorok textiles felületét a gumikesztyűs kezünkkel, majd várjuk meg, amíg a súrlódás hatására a szőrszálak odavonzódnak. A kesztyűről egyetlen mozdulattal le tudjuk szedni az odatapadt szőrcsomót, csak tegyük víz alá a kezünket.

Szóda

Régi jó barát, amely nem mellesleg kiváló a textilekbe ragadt vörösboros foltok eltüntetésére. Persze nem árt felitatni a kiömlött bor nagyját, mielőtt a szódásüveghez nyúlunk.

A makacs foltok kezelésére (itt ismét megemlíthetjük a vörösbort) kiválóan alkalmas a háztartási só is. Csak szórjuk rá a foltra, hagyjuk, hogy a só feligya a java részét, majd mossuk ki a szennyezett szövetet.

Körömlakklemosó

Ha kiborul, mi magunk is borulunk utána, ám kis mennyiségben alkalmas a foltok gyors és hatékony kiszedésére. Természetesen csak akkor, ha azonnal cselekedünk, a régebbi, beszáradt pecsétekre már nem javasolt.

Forrás: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ne pazarolja el a Nutellát, ha még van egy kevés az üveg oldalán, tudunk egy tippet, amivel minden cseppet felhasználhat. 2 pizza egyszerre. Nem fog megkeményedni a jégkrém, ha egy műanyag tasakba csomagolva teszi azt a fagyasztóba. A majdnem üres Nut...

Vajazó kés

Mielőtt nekiesünk például a szódás eljárásnak, érdemes a makacs szennyeződések tetejét vajazó kés segítségével lekaparni, így előkészítve a hatékony folteltávolítást.

Papírtörlő

Azon kívül, hogy szeretünk vele dolgokat felitatni, és tükröt takarítani, a papírtörlő is tud még egy s mást. Kedvenc “barátnőnk” szintén alkalmas a viaszfoltok kezelésére. Várjuk meg, amíg a viasz megkeményedik, majd helyezzük rá a papírt és húzzuk át rajta néhányszor a hideg vasalót. A művelet hatására a viasz eltávolodik a textiltől és rátapad a papírtörlőre. Ugyanakkor a módszert kerüljük színes, mintás törölközők esetén, mert a viasz kiszedheti a színeket.

– Daily Mail –