8 éves gyereket gázol el egy autó Gyöngyösorosziban – a helyiek megverték a sofőrt

Megvertek egy autóst csütörtök este a Heves megyei Gyöngyösorosziban, miután elgázolt egy 8 éves kisfiút a településen. A gyerek a kórházban belehalt sérülései betájékoztatta pénteken a Független Hírügynökségnek a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Soltész Bálint elmondta: egy 43 éves férfi autója elé szaladt ki a gyermek, a sofőr az ütközést már nem tudta elkerülni és elütötte a fiút. Az autós megállt segítséget nyújtani és a mentőket is értesítette. A balesetben azonban a kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás után meghalt.

A településen élők közül a baleset helyszínén többen verni kezdték az autó vezetőjét, aki könnyű sérüléseket szenvedett – tette hozzá Soltész Bálint. A férfit a rendőrök mentették meg a feldühödött helyeik haragjától. A baleset körülményeit a Gyöngyösi Rendőr-kapitányság vizsgálja, az autó vezetőjének támadói ellen pedig csoportos garázdaság miatt indítottak eljárást.

Tavaly október 15-én hasonló eset történt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán. A településen egy 44 éves tiszavasvári tanárt vertek agyon gyerekei szeme láttára, mert autójával elsodort egy kislányt, aki csak könnyebb sérüléseket szenvedett.