750-szer riasztották eddig a tűzoltókat a hosszú hétvégén

Rendőrség - Illusztráció
Rendőrség - Illusztráció
Budapest – A hosszú hétvégén eddig 750 esetben kérték a tűzoltók segítségét országszerte, ez nagyjából duplája egy átlagos hétvégén tapasztaltaknak.

Az esetek felében szabadtéri tüzeket kellett oltaniuk, illetve balesetek utáni műszaki mentésben vettek részt, ezen kívül bekapcsolódtak egy idős nő keresésébe is – mondta el a Független Hírügynökségnek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor közölte, hogy a hétvégén a tűzoltók adatai szerint 6-an vesztették életüket: két ember a lakásában keletkezett tűzben, hárman közlekedési balesetben, egy embert pedig egy csatornából emeltek ki holtan. Az elmúlt két nap alatt ezen kívül 70-en sérültek meg, többségük közlekedési balesetben.


A szóvivő elmondta, hogy a karambolok száma viszont nem éri el a legtöbb hétvégén tapasztaltat, ez minden bizonnyal köszönhető az érezhető rendőri jelenlétnek.

44 jogsit vettek el

Az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) országszerte végrehajtott húsvéti ellenőrzési akciójának első napján, szombaton 205 ittas vezetőt találtak és bírságoltak meg a rendőrök, akik közül 44 személynek azonnal elvették a jogosítványát – közölte az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője Pausz Ferenc. Elmondta: a rendőrök összesen közel 16200 járművet ellenőriztek.

Pausz Ferenc közölte azt is, hogy szombaton egy halálos baleset volt, 24-en sérültek meg súlyosan, míg 35-en könnyebb sérüléseket szenvedtek közlekedési baleset miatt.

A szakember szerint ezek az adatok kedvezőbbek, mint ami jellemző egy átlagos szombati napon. A hétvége első napján átlagosan két-három személy veszíti életét az utakon – tette hozzá. Az ORFK főosztályvezetője elmondta: az ORFK a szombaton megkezdett országos akcióját a jövő hét közepéig, szerda estig folytatja.

Kapcsolódó anyagok:

  • Ágyban dohányzott – szénné égett
  • Megöltek egy debreceni képviselőt
  • Bilinccsel ment a rendőrségre


  • További hírek a Magyarország kategóriából