73 család részesült a tüzelőből Hernádkércsen

Kozma István szeretné, ha megújulna a község orvosi rendelője
Kozma István szeretné, ha megújulna a község orvosi rendelője - © Fotó: Ádám János
Hernádkércs – „Bizakodva tekintünk a 2017-es esztendő felé, ám minden évnek így szoktunk neki futni” – mondta Hernádkércs polgármestere, Kozma István, akivel a község orvosi rendelője előtt beszélgettünk.

– A költségvetést tekintve még most alakulnak a számok – bizakodott a településvezető. – A közfoglalkoztatási programunkat úgy gondolom, sikeresen sikerült megtervezni: mind létszámban, mind dologi kiadásokban folytatjuk azt a munkát, amit elkezdtünk és felépítettünk. Mindezt kibővítjük! Terveink szerint a napokban beadunk egy pályázatot külterületi utak fejlesztésére. Ebben lesz útfelújítás és az utak úgynevezett stabilitása is, másrészt ebben is lesznek eszközök, munkagépek, ami szintén a település működőképességét egy magasabb fokozatra tudja úgymond kapcsolni. A január kemény volt, sajnos elszoktunk tőle. Voltak ilyen hidegek régen is, most az elmúlt évtizedben nem igazán volt, így sokakat váratlanul ért. Igyekeztünk tájékoztatni és segíteni a lakosságot.

Jó mennyiséget

Kozma István arról is beszélt, hogy minimális volt a vízóra­elfagyás Kércsen, de azért volt rá példa, ugyanakkor szociális tűzifában nagyon jó mennyiséget sikerült kiosztaniuk. Ezt a hernádkércsiek egy része már karácsony előtt megkapta, míg mások a két ünnep között vehették át. Összesen 73 család fűtésébe tudtak ezáltal „pótolni”.

Az év végéig Kozma István és a település vezetése a már említett „utas” pályázatot és a korábban beadott TOP-os és vidékfejlesztési programos pályázatokra helyezi a hangsúlyt. Utóbbi kapcsán Hernádkércs orvosi rendelőjét szeretnék mind infrastrukturálisan, mind eszközparkilag fejleszteni.

– ÉM-JLI –