72 óra kompromisszumok nélkül – a MÁSA-nál is Miskolcon

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Megyénkben a MÁSA lakóinak gondozását vállalták feladatként az önkéntesek, de gyűjtöttek is az állatoknak.

Immár tizedik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén a 72 óra kompromisszum nélkül akciót, amely egy szociális, önkéntes program, a három történelmi keresztény egyház szervezésében. Az akció Magyarország fiatalságát hívja összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítettek közhasznú feladatokat: intézményeket, játszótereket újítottak fel, erdőt takarítottak, szociális feladatokat láttak el, illetve kulturális műsorokat szerveztek fogyatékkal élőknek, időseknek. Megyénkben az Új Nemzedék Közösségi Tér – mint eddig minden évben – idén is csatlakozott az akcióhoz. Több mint 30 önkéntessel a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) munkáját segítették a program idején.

Fel szeretnénk hívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére.” Horváth Judit

– A 72 óra célja az, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt rávegyék, segítsenek ott, ahol szükség van rájuk – mesélte portálunknak Horváth Judit, az Új Nemzedék Közösségi Tér helyi vezetője. – Fel szeretnénk hívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére, segítőkészségére. Az akcióban résztvevők megtapasztalják, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és hogy segíteni másoknak szabadon nagyszerű érzés és nagy ajándék.

Újráznak decemberben

Az önkéntesek kutyát sétáltattak, foglalkoztak az állatokkal, illetve adományt is vittek nekik. Közel 50 kiló kutyatápot gyűjtöttek, és 3 liter fertőtlenítőszerrel is segítették a MÁSA-t.

Horváth Judittól megtudtuk, segítségük nem ért itt véget, az akciónak köszönhetően ugyanis jó kapcsolatot alakítottak ki az állatsegítő alapítvánnyal. Ezért úgy döntöttek – árulta el a közösségi tér vezetője –, hogy decemberben újra segítenek a MÁSA-nak. „A havi egy kutyasétáltatásukon kívül plusz egy ilyen programot szervezünk, illetve újra gyűjtünk az állatoknak élelmet, és amire szükségük van a telepen” – sorolta Horváth Judit.

– ÉM-NSZR –


Németországból indult

A kezdeményezés Németországból indult, és 2002 óta számos sikeres projekt valósult meg a környező országokban is. 2010-ben Ausztria, Svájc, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Magyarország összefogva valósította meg a projektet. Nemzetközi akció kétévente van 2016-ban Magyarország mellett Ausztria, Horvátország, Szlovénia és Csehország is megvalósítja a programot az őszi hétvégék valamelyikén.

A 72 óra egy exkluzív kalandtúra a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében.


Így kell helyesen sétáltatni a kutyát
Miskolc - A Miskolci Állatsegítő Alapítvány javára rendezték meg a jótékonysági napot. A Miskolc Pláza adott otthont szombaton a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) javára megrendezett jótékonysági napnak. Minden állatbarátnak megadatott a lehetőség, hogy az asztaloknál árusított termékek megv...

Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc - Az állatok világnapja alkalmából vitt adományt Csöbör Katalin a MÁSA-nak. Több zsáknyi használt ruhát vitt adományként Csöbör Katalin országgyűlési képviselő az állatok világnapja alkalmából a Miskolci Állatsegítő Alapítványnak (MÁSA) szerdán. A használt ruhákat a menhely betegszobájába...