72 óra kompromisszum nélkül – 1600 önkéntes fiatal segít másoknak országszerte

72 órán, azaz három napon keresztül 1600 fiatal végez önkéntes munkát az ország 18 megyéjében péntektől. A 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű akciót immár másodszor rendezi meg országosan az Ökumenikus Ifjúsági Iroda. Az önkéntesek például kirándulásokat szerveznek időseknek, kerítést festenek és erdőt, parkot takarítanak majd – összesen kétszáz projektben vesznek részt.

Október 24. és 26. között ismét megrendezi a 72 óra kompromisszum elnevezésű akciót az Ökumenikus Ifjúsági Iroda (ÖKI). Ennek lényege, hogy országszerte fiatalok 5-25 fős csoportjai három napon keresztül önkéntes munkát végeznek. Idén több mint 1600 fiatal jelentkezett az akcióra az ország 18 megyéjéből – mondta a Független Hírügynökségnek Jakab Rita főkoordinátor. Hozzátette: nemcsak a munkán van a hangsúly, hanem azon is, hogy a fiatalok jó társaságban jól érezzék magukat.

Az önkéntes fiatalok karitatív-szociális, környezetvédelmi vagy fejlesztő-építő projektekben vesznek majd részt a három nap alatt. Így például gyerekeknek, időseknek szerveznek programokat, szemetet gyűjtenek, parkokat és erdőket takarítanak, épületet renoválnak vagy kerítést festenek.

Jakab Rita arról is beszélt, hogy az idei akció jellegzetessége a csereprogram: Pécsről Bécsbe mennek majd önkéntesek, és az osztrák fővárosból pedig hozzánk érkeznek fiatalok, hogy tegyenek másokért.