70 éves a Hajdúhét

70 éves a Hajdúhét
70 éves a Hajdúhét
Hajdúböszörmény hagyományos Hajdúhetét a lóerők viadala nyitotta augusztus 11-én, díjugrató-és fogathajtó versenyt rendeztek. A záró eseményen, a VI. hivatalos magyar amatőr traktor-és teherautóhúzó bajnokságon szintén a lóerő dominált.

A 17-én pénteken felvonulással kezdődő rendezvényre szombaton és vasárnap is legalább kétezer-ötszázan látogattak ki a Széchenyi István Mezőgazdasági Szakközépiskola pályájára, hogy drukkoljanak a tonnákat megmozgató járműveknek. Legnagyobb látványosságot az olasz versenyzők ígértek, de valljuk be, az is motiválta az érkezőket, hogy a szomszéd mezőgazdasági járműve vajon mit produkál az egykori â01Eszakigödörâ01D mellett. A szünetekben veterán járműveket, harckocsikat szemlélhettek, míg a záró napon a szervezők rúdhúzást és autózúzást is ígértek.

Legek versenyei

Szépségekben sem volt hiány az elmúlt hét végén, ugyanis gyermek-, kutya- és macska-, sőt bajusz-szépségversenyt nézhetett a közönség. Eközben versenytánc, majorette-fellépés, nótacsokor, néptáncbemutató szórakoztatta úgy a sörsátorban ülőket, mint a Sillye-művelődési központ előtt helyet foglalókat. A strandon vízifoci-bajnokságot tartottak, a Bocskai téren versenyre sült a palacsinta, s a tájétel, a slambuc is a zsűri elé készült. A legkitartóbbak késő estig maradtak minden nap, volt miért, például a Bikini együttes is a hajdúvárosba érkezett. Vasárnap estére hívatlan vendégként megérkezett a vihar is, ám szerencsére a tűzijátékot baj nélkül megtartották – azalatt csitult.