7 ország futói „barátkoznak” Miskolcon

Akt.:
Vasárnap a belváros ismét a futóké lesz – pár órára
Vasárnap a belváros ismét a futóké lesz – pár órára
Miskolc – Vasárnapi Miskolci Barátság Maraton: algériai, amerikai, brazil, marokkói, kazah és szlovák indulókkal.


A Barátság Maraton futóverseny 2001-ben civil kezdeményezésként indult útjára Miskolcon. A verseny központja 12 éven át a Miskolci Egyetem körcsarnoka volt, ahonnan Miskolctapolca irányába jelölték ki az 5 kilométeres körpályát. 2013-ban Miskolc önkormányzata felkarolta a rendező Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a társrendező Marathon Club SE által életre hívandó eseményt. Ennek köszönhetően, azóta – Miskolci Barátság Maraton elnevezéssel – a borsodi megyeszékhely belvárosában kijelölt, 5,25 kilométeres körpályán búcsúztathatják a futószezont az amatőr és profi sportemberek, családok, iskolai csoportok, baráti társaságok.

A Miskolc Városi Szabad­időközpont előtti téren kijelölt versenyközpontból október 25-én, vasárnap négy egyéni (maraton, félmaraton, kismaraton, mini maraton) és egy váltó (félmaraton) szám résztvevői kezdhetik meg a kilométerek gyűjtését. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak 900 méteres, illetve 2,2 kilométeres Decathlon-futamokkal kedveskednek a házigazdák.

– Az előnevezés lezárását követően örömmel vettük tudomásul, hogy jócskán túlszárnyaltuk a 2014-es előnevezési létszámot – mondta Katona Ferenc, a szervező­bizottság elnöke. – Eddig mintegy 800-an tiszteltek meg bennünket bizalmukkal. A mezőnybe idén is az ország minden részéből érkeznek futók. Miskolc testvérvárosából, Kassáról több egyéni induló mellett középiskolai váltók is jönnek hozzánk. A szlovákok mellett algériai, amerikai, brazil, marokkói és kazah indulóink is lesznek, melyre eddig még nem volt példa. A kiemelt főtámogató miskolci önkormányzat három váltóval képviselteti magát, de a megyei rendőr-főkapitányság és a TVK-Mali Triatlon Klub is népes csapattal jelezte részvételét. Együttműködő partnereink, a Miskolci Rend­őrkapitányság, az MVK Zrt., a Városgazda Kft., a Miskolc Városi Szabadidőközpont, az önkéntesek, a rendezői csapatunk tagjai, mind arra törekszünk, hogy méltó módon folytassuk a tizenöt éves múltra visszatekintő, az emberi értékek fontosságát szem előtt tartó erőpróbánkat. Mindehhez számítunk Miskolc lakosságára is, akik türelmét, megértését is szeretnénk magunk mögött tudni.

Hasznos információk

Azok az előnevezett sportolók, akik szeretnék elkerülni a vasárnap reggeli esetleges sorban állást, október 24-én, szombaton 15.00–18.00 óra között a szabadidőközpont előtti téren átvehetik rajtszámaikat. Ebben az időpontban természetesen helyszíni nevezésre is lehetőséget kínálnak, ahogy a verseny napján is, ugyanitt 8.00 és 11.00 között.

Fontos információ az is, hogy az EvoChip Hungary Team által végzendő elektromos időméréshez szükséges chipekért 1000 forintos letéti díjat kell fizetni, melyet természetesen célba érkezést követően visszaadnak a versenyirodában.

ÉM-SZIS


Útlezárások a futóverseny miatt

A Miskolci Barátság Maraton vasárnap az 5,27 kilométeres körpályán, a következő útvonalon halad: Görgey Artúr út (rajt) – Corvin út – Uitz Béla út – Rákóczi út – Petőfi út – Dajka Gábor út – Széchenyi út – Déryné utca – Palóczi utca – Horváth Lajos út – Szentpáli utca – Corvin út – Dankó Pista út – Király úti járda – Budai József út – Görgey Artúr út (cél).A verseny napján a fenti utakon 7.30 és 16 óra között részleges vagy teljes útlezárásokra, forgalomelterelésre, forgalomlassításra kell számítani.

– Az útvonal használatában érintettektől és az autósoktól ezúttal is elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért – fogalmazott Katona Ferenc önkormányzati képviselő, a verseny szervezőbizottságának elnöke. – A rendezők, közreműködők példás összefogása mellett a lakosság megértésére, türelmére is nélkülözhetetlen szükség van ahhoz, hogy egy újabb sikeres rendezvénnyel öregbíthessük tovább Miskolc jó hírét és bekapcsolódjunk a nagy hazai utcai futóversenyek világába.

hirdetés


hirdet�s