7 és fél év végrehajtandó fegyházbüntetés a kalauz fenyegetéséért Borsodban

Akt.:
7 és fél év végrehajtandó fegyházbüntetés a kalauz fenyegetéséért Borsodban
© Illusztráció: 24.hu
Sátoraljaújhely, Szerencs – Kést rántott a kalauzra, amikor az a jegyét szerette volna ellenőrizni a vonaton.

Felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság azt a férfit, aki az ítélet szerint gyógyszertől bódult állapotban, menetjegy váltása nélkül szállt fel a Sátoraljaújhelyről Szerencsre közlekedő vonatra.

A menetjegyét ellenőrizni kívánó kalauz kérdésére kést rántott, hadonászni és életveszélyesen fenyegetőzni kezdett, hogy megöl mindenkit. A kalauz kihátrált a kocsiból és a többi utast is átterelte egy másik kocsiba. A vádlottat a kiértesített rendőrök a szerencsi állomáson megbilincselték és előállították.

A kalauz közfeladatot ellátó személynek minősül, és ezen minőségében a hivatalos személyekkel azonos büntetőjogi védelemben részesül, ezért a bíróság a vádlottat 7 és fél év végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte, valamint megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményt nem talált, súlyosító körülmény volt azonban, hogy a vádlott több alkalommal volt már büntetve.

Az ítélet nem jogerős, a bíróság döntésével szemben a vádlott és védője fellebbezéssel élt.

ÉM


Illusztráció - Felfüggesztett börtön a kalauzverőnek
Szerencs - A Szerencsi Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt két év felfüggesztett börtönre ítélte azt a férfit, aki megverte a vonaton a kalauzt. A megállapított tényállás szerint a részeg vádlott tavaly novemberében Tokajban szállt fel a Szerencs felé közlekedő ...

Részegen őrjöngött a vonaton Tokajnál
Miskolc, Tokaj - Részegen őrjöngött, és megverte a kalauzt. Hamarosan bíróság elé áll az a férfi, aki tavaly novemberben Tokaj környékén a vonaton rátámadt a jegyvizsgálóra. Most emeltek vádat ellene. A férfi azért lett dühös, mert a vasutas a lejárt bérletét kettétépte. Nekirontott a kalauznak, ...